ΣΚΟΠΙΑ - Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΑΓΕΛΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ NIKOLA GRUEVSKI

Η Ειδική Εισαγγελέας  των Σκοπίων Katica Janeva ( Φωτο MIA) δρομολογεί τη σύλληψη του ηγέτη του κόμματος VMRO DPMNE και του πρώην πρωθυπουργού Νικόλα Γκρουέφσκι και αρκετών από τους στενότερους συνεργάτες του με τις κατηγορίες περί απάτης σε εκλογές.



Από το ποινικό δικαστήριο των Σκοπίων  κατασχέθηκαν το εθνικό και διπλωματικό διαβατήριο του Ex-PM Νίκολα Γκρουέφσκι


Η Ειδική Εισαγγελία, η SJO, ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη κατηγορίες σε 17 υποθέσεις, ζητώντας τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού Νικόλα Γκρουέφσκι, πρώην υπουργού Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόσκα, πρώην υπουργού Μεταφορών Μιλέ Ιανακιέσκι, πρώην κυβερνητικού γενικού γραμματέα Κίριλ Μποζινόφσκι και πρώην επικεφαλής του γραφείου του κ. Gruevski Martin Protugjer.

Σε όλους απαγγέλθηκαν την περασμένη Πέμπτη κατηγορίες για την εκπόνηση και συμμετοχή σε εκλογική απάτη.

Το SJO ζήτησε επίσης κράτηση για τον ξάδελφο του Γκρουέφσκι και τον πρώην επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας Saso Mijalkov σε σχέση με τις υποθέσεις με την επωνυμία «Target» και «Tvrdina», την πρώην υπουργό Πολιτισμού Elizabeta Kanceska Milevska σε σχέση με την υπόθεση με την κωδική ονομασία "Tender" Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πεσέφσκι, κατηγορούμενος στην υπόθεση "Traektorija" [τροχιά].

Επιπλέον, το SJO ζήτησε επίσης κράτηση για τον δήμαρχο του δήμου Gazi Baba των Σκοπίων, Toni Trajkovski, και για τον συντάκτη της Sitel TV, Ντράγκαν Παβλόβιτς, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή.

Το SJO επέβαλε κατηγορίες σε 17 υποθέσεις δύο ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την είσπραξη τελών της 1ης Ιουλίου.

Ο συνολικός αριθμός των νέων κατηγορούμενων σήμερα είναι 94, ενώ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και κατά επτά νομικών προσώπων.

Πηγή: BIRN


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ