ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Τι κι αν τα Σκόπια είναι ένα μικρό κρατίδιο, που σπαράσεται απο εσωτερικές εθνοτικές έριδες λόγω του ανομοιογενούς πληθυσμού του, τι κι αν είναι έτοιμo να διαλυθεί,  υπάρχει δυστυχώς ένα άλλο κράτος στο οποίο ακόμα και κάτω απο αυτές τις συνθήκες μπορεί να επιβληθεί...





Ο λόγος όπως ίσως θα καταλάβατε, είναι για το μεθοδευόμενο εδώ και λίγο καιρό, ξεπούλημα του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας απο την πολιτική ηγεσία της χώρας.


Σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας «Real News», η απαίτηση των δυτικών για γρήγορη επίλυση του θέματος της ονομασίας ώστε τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ φέρνει για μια ακόμη φορά στο φώς τη διπλωματική γύμνια και την παρακμή της χώρας



Σύμφωνα με πληροφορίες στην επικείμενη επίσκεψη του στα Σκόπια ο κ. Κοτζιάς, με τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης, θα ανακοινώσει επισήμως τη νέα διπλωματική ήττα της Ελλάδος με την αποδοχή του ονόματος 'Μακεδονία του Βαρδάρη' για τα Σκόπια.


Kυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι το θέμα του ονόματος των Σκοπίων θα συζητηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές καθώς όπως τονίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο από τις ΗΠΑ, καθώς το Βερολίνο παίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή.

Καθοριστική για τις εξελίξεις στην περιοχή θα είναι και η επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στα Σκόπια  μέσα στο καλοκαίρι.


Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, στο υπουργείο Εξωτερικών θεωρούν ότι αυτή η ονομασία «αποκλείει τα αλυτρωτικά αιτήματα της γειτονικής χώρας» ... 


Ανοησία ή κάτι χειρότερο ?...


Ο Βαρδάρης είτε τον εξετάσουμε ως ποταμό, είτε τον δούμε ως άνεμο καταλήγει στον Θερμαϊκό Κόλπο και συνεπώς η ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη» στην ουσία περιγράφει επακριβώς τα επεκτατικά σχέδια των Σκοπίων.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ