ΣΚΟΠΙΑ - ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ" ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Την αναδόμηση των Σκοπίων επιχειρεί η νέα κυβέρνηση Ζάεφ, ξεκινώντας με την αποξήλωση των κιτς αγαλμάτων του Μ. Αλεξάνδρου και άλλων κατασκευών, προιόντων της καταστροφικής για το κρατίδιο φαντασίωσης Γκρούεφσκι περι "Μακεδονίας" 



Η νέα κυβέρνηση σύμφωνα με την εφημερίδα Εστία ετοιμάζεται να κάνει στροφή στο θέμα της ονομασίας του κρατιδίου με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα και την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ο νέος υπουργός Πολιτισμού Ρόμπερτ Αλαζόγκιοφσκι, δεν διστάζει να κάνει λόγο για απολύμανση της "Μακεδονικής ιδεοληψίας" του Γκρούεφσκι και του προγάμματος υλοποίησής του "Σκόπια 2014" που οδήγησε το κρατίδιο στην κορυφή του παγκόσμιου κίτς σε μια προσπάθεια καπήλευσης του ονόματος της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, μετά την αλλαγή στάσης της νέας κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας του κρατιδίου, αναμένεται να υπάρξει σύντομα και πρόσκληση του νέου Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων Νικόλα Ντιμίτρωφ στην Ελλάδα όπου θα έχει συνάντηση με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά η ελληνική διπλωματία να σταθεί στο ύψος της μη αποδεχόμενη καμιά αναφορά στο όνομα "Μακεδονία" καθ οιονδήποτε τρόπο.

Αλλωστε το κρατίδιο δεν υπήρξε ποτέ ΠΓΔΜ όπως κατάφερε να χαρακτηριστεί, και δυστυχώς αφελώς?  απεδέχθη παλαιότερα και η ελληνική πλευρά, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, γιατί απλούστατα ονομαζόταν πάντοτε Vardarska.

Οι εξελίξεις θα πρέπει επίσης να δημιουργήσουν το σκεπτικισμό των χωρών που έχουν συμβάλει στην αναγνώριση μιας fake "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" παραβλέποντας την ιστορική αλήθεια  και πέφτοντας αφελώς θύματα μιας καλά στημένης προπαγάνδας και της μεγαλομανιακής ιδεοληψίας Γκρούεφσκι.









Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ