ΟΙ 300 ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ

 Με μεγάλη πλειοψηφία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην ολομέλεια της βουλής  το άρθρο 5 για τη λειτουργία του Ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό, παρά την δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών 



Ολα τα κόματα της βουλής εκτός της Χρυσής Αυγής και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (εξαιρουμένου του υπουργοποιηθέντος κ.Ζουράρι που υπερψηφίζει),  έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να υπερψηφίσουν το άρθρο για τη δημιουργία του Ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό, ενώ αναμένεται σύντομα και η δημιουργία Ισλαμικού Νεκροταφείου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία το Ισλαμικό Τέμενος θα είναι έτοιμο εντός του Μαίου.

Το κόστος της κατασκευής ανέρχεται σε 887.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ φορέας του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Η σύμβαση με την κοινοπραξία υπεγράφη στις 10 Οκτωβρίου 2016 και η έκταση παραδόθηκε από το υπουργείο Υποδομών στις 4 Νοεμβρίου.


Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μεταλλικού κτιρίου Τεμένους, συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ., με  ισόγειο και ημιώροφο, χωρητικότητας 350 ατόμων, σε οικόπεδο έκτασης 17 στρεμμάτων.
Συγκεκριμένα, το κτίριο περιλαμβάνει: λατρευτικό χώρο ανδρών (300 ατόμων), λατρευτικό χώρο γυναικών (50 ατόμων), βοηθητικούς χώρους ανδρών & γυναικών (αποδυτήρια), WC ανδρών & WC γυναικών, γραφείο Ιμάμη και γραφείo Μουεζίνη.
Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον Νοέμβριο 2016 και με τρόπο παράδοξο για τα ελληνικά δεδομένα, σε χρόνο ρεκόρ, οδεύει ήδη προς ολοκλήρωση , με την κατεδάφιση των δύο από τα υπάρχοντα οκτώ κτίρια, στη θέση των οποίων κατασκευάζεται το τέμενος. Στις αρχές Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η θεμελίωση του κτιρίου, και ο μεταλλικός σκελετός.
Παράλληλα, εκτελούνται όλες οι απαραίτητες εσωτερικές οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Οι εργασίες σε εξέλιξη αφορούν την τοποθέτηση βιομηχανικών δαπέδων, κουφωμάτων, εγκαταστάσεων ύδρευσης - αποχέτευσης - θέρμανσης - πυρόσβεσης, εγκαταστάσεις ισχυρών - ασθενών ρευμάτων, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την τοποθέτηση των ειδών υγιεινής και τις απαραίτητες δοκιμές των Η/Μ εγκαταστάσεων για την ολοκλήρωση του κτιρίου.
Το Ισλαμικό Τέμενος θα αποτελεί ΝΠΙΔ επιχορηγούμενο απο τον προυπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ