ΑΙΓΥΠΤΟΣ - 23 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΟΠΤΕΣ


Επίθεση ενόπλων σε πούλμαν που μετέφερε Χριστιανούς Κόπτες, 
σημειώθηκε πριν απο λίγη ώρα στην Αίγυπτο 




Αγνωστοι με πυροβόλα όπλα επιτέθηκαν σε ομάδα κοπτών χριστιανών καθώς οδηγούσαν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, νότια του Καΐρου το μεσημέρι της Παρασκευής, σκοτώνοντας 23 και τραυματίζοντας άλλους 25, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Minya της Αιγύπτου, Essam al-Bedaiwy.

Η ομάδα ταξίδευε με δύο λεωφορεία και ένα φορτηγό μέσα από την επαρχία, η οποία φιλοξενεί μια σημαντική χριστιανική μειονότητα Χριστιανών Κοπτών, όταν δέχθηκε την επίθεση οκτώ -δέκα ενόπλων με στρατιωτικές στολές

Η επίθεση στην επαρχία Minya ήρθε μετά από βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησία τον Δεκέμβριο και τον Απρίλιο την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η ισλαμική κρατική ομάδα που σκότωσε δεκάδες κοπτες χριστιανούς της Αιγύπτου.

Απειλούνταν περισσότερες επιθέσεις εναντίον του πληθυσμού των Κοπτών, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου των 92 εκατομμυρίων.

Περίπου 70 σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες στις επιθέσεις στις πόλεις Κάιρο, Αλεξάνδρεια και Τάντα από τον Δεκέμβριο.

Οι επιθέσεις οδήγησαν τον Πρόεδρο Abdel Fattah al-Sisi να δηλώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης τριών μηνών.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση της Παρασκευής η οποία ήρθε την παραμονή του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ