ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος με έδρα τα Εξάρχεια, δηλώνει πλέον ο γνωστός "Ρουβίκωνας" μετά την επικύρωση σχετικού αιτήματος της γνωστής παρακρατικής ομάδας από το Ειρηνοδικείο 





Η ομάδα του "Ρουβίκωνα" έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό απο τις συχνές επιδρομές στους πλέον φυλασσόμενους χώρους όπου άφηνε το στίγμα της κάνοντας γυαλιά - καρφιά, ότι έβρισκε μπροστά της.

Χαρακτηριστική της δράσης της ήταν και η παρέλαση με όπλα στα Εξάρχεια, με την  αντιτρομοκρατική να λέει ότι "είναι ψεύτικα" και αυτοί να διαψεύδουν λέγοντας ότι είναι αληθινά! 

Όπως, αναφέρει σε συνέντευξή του στην  «Καθημερινή», γνωστός παρακρατικος της συγκεκριμένης «συλλογικότητας», η κίνηση αυτή εντάσεται στην προσπάθεια της ομάδας για  «άνοιγμα» σε ευρύτερο κοινό.

Το Ειρηνοδικείο της Αθήνας ενέκρινε το καταστατικό του σωματείο και διέταξε την εγγραφή του στο βιβλίο σωματείων που τηρείται στο Πρωτοδικείο της Αθήνας στα τέλη Ιανουαρίου 2017.

Μερικές εβδομάδες μετά την έγκριση από το Ειρηνοδικείο του καταστατικού του πολιτιστικού συλλόγου, το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα προκειμένου να επικυρώσει -μέσω ψηφοφορίας- την ιεραρχική δομή του.

Η συνεδρίαση έγινε σε κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων και, όπως αναμενόταν, τις πέντε θέσεις του προεδρείου κατέλαβαν τα πλέον ενεργά και αναγνωρίσιμα μέλη του “Ρουβίκωνα”. 

Το κατασταστικό του «Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων “Αθήναιον”» όπως ονομάζεται ο σύλλογος, συντάχθηκε το φθινόπωρο του 2016. Οι σκοποί του συλλόγου περιγράφονται στα πρώτα άρθρα του και εστιάζουν σε πρωτοβουλίες όπως η διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, η έκδοση εντύπων που διαφημίζουν το έργο του συλλόγου, η ίδρυση γραφείων και καφενείων, καθώς επίσης η δημιουργία χώρων φυσικής άσκησης έως και ομάδων δημοτικών χορών.

Το πρακτικό της συνεδρίασης φέρει τη σφραγίδα του συλλόγου από την οποία ξεχωρίζει το αστέρι και το κεφαλαίο “Ρ”.

Αναμένουμε να δούμε τις πολιτιστικές δράσεις του νεοσύστατου συλλόγου...



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ