ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ TRUMP - TURNBULL ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ



O Donald Trump φέρεται να έκλεισε το τηλέφωνο στoν πρωθυπουργό της Αυστραλίας Malcolm Turnbull κατηγορώντας την Αυστραλία ότι  προσπαθεί να εξαγάγει "τους επόμενους βομβιστές της Βοστώνης».


Η τηλεφωνική κλήση που ήταν και η πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών το περασμένο Σάββατο επρόκειτο να διαρκέσει μια ώρα. Αντ 'αυτού ο Πρόεδρος έκλεισε τη συνομιλία μετά από 25 λεπτά.

Σύμφωνα με με την Washington Post, αιτία του  εκνευρισμού του Προέδρου ήταν η συμφωνία που υπεγράφη απο  την απερχόμενη κυβέρνηση Ομπάμα για να δεχθούν οι  Ηνωμένες Πολιτείες να λάβουν 1.250 πρόσφυγες που βρίσκονται στα αμφιλεγόμενa κέντρα κράτησης στα  νησιά Ναούρου και Manus  της Αυστραλίας, .

"Αυτή είναι η χειρότερη διαπραγμάτευση ποτέ", φέρεται να δήλωσε ο Πρόεδρος  Trump στον κ. Turnbull, ο οποίος προσπαθούσε να επιβεβαιώσει κατά πόσον η διάταξη θα εξακολουθούσε να ισχύει μετά την  ταξιδιωτική απαγόρευση που προέδρου που είχε εφαρμοστεί την προηγούμενη ημέρα, για φραγή εισόδου στις ΗΠΑ για όλους τους πρόσφυγες, καθώς και πολίτες από επτά  μουσουλμανική χώρες .

«Το πιστεύετε; Η διοίκηση Ομπάμα υπέγραψε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή την ηλίθια συμφωνία!», έγραψε αργότερα ο νέος Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter του.



Ο πρόεδρος είπε σύμφωνα με πληροφορίες ότι είχε μιλήσει με μια σειρά από άλλους ηγέτες του κόσμου εκείνη την ημέρα και ότι: "Αυτή ήταν η χειρότερη κλήση από μακριά."

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ