ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ TRUMP - ERDOGAN


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, είχε αργά την Τρίτη την πρώτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. 
Η συνομιλία τους διήρκεσε 45 λεπτά.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του για κοινή πορεία, με την ελπίδα ότι η διοίκηση Trump δεν θα επαναλάβει τα λάθη που έγιναν από τον Ομπάμα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, και αναμένει η Ουάσιγκτον να εκδώσει τον Γκιουλέν και να σταματήσει τη συνεργασία με το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK η PYD / YPG.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια λιτή  ανακοίνωση 

President Donald J. Trump today spoke by phone with President Recep Tayyip Erdoğan of Turkey about the close, long-standing relationship between the United States and Turkey and their shared commitment to combatting terrorism in all its forms. President Trump reiterated U.S. support to Turkey as a strategic partner and NATO ally, and welcomed Turkey’s contributions to the counter-ISIS campaign.

Μετάφραση

Ο Πρόεδρος Donald J. Trump σήμερα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας σχετικά με το κλείσιμο, μακρόχρονη σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας και την κοινή δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της. Ο Πρόεδρος Trump επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο του ΝΑΤΟ, και είναι ευπρόσδεκτες οι συνεισφορές της Τουρκίας στην εκστρατεία αντι-ISIS.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ