Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Την ενσωμάτωση της προφοράς των μεταναστών στην σουηδική γλώσσα προβλέπει κρατική πρωτοβουλία.  Το σχέδιο βίαιης επιβολής του τρόπου ζωής, της γλώσσας και των νόμων των εξωευρωπαίων εποίκων, στην Ευρώπη, φαντάζει βγαλμένο από δυστοπικό μυθιστόρημα. 


Είναι όμως η πραγματικότητα την οποίαν αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί λαοί, ή καλύτερα, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν, αρνούμενοι να δουν κατάματα την πραγματικότητα. 
Την Μεγάλη Αντικατάσταση των Πληθυσμών ακολουθεί κατά πόδας η αντικατάσταση της γλώσσας. Οσα κατά καιρούς λέμε και γράφουμε για την Ελληνική γλώσσα, γίνονται ολοένα και πιο επίκαιρα. Οι αλλαγές στην ελληνική παιδεία, όπως η κατάργηση κειμένων που διδάσκουν την ελευθερία της ανθρώπινης βούλησης και την υπερίσχυση του θεϊκού έναντι του ανθρώπινου νόμου, αποτελούν προετοιμασία νοητική και ψυχολογική στην επιχείρηση συμμόρφωση με τον πολυπολιτισμικό χυλό.
Το παράδειγμα της Σουηδίας που αποκαλύπτουμε σήμερα, έρχεται να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Οι ευρωπαϊκοί λαοί θα παραδοθούν άραγε αμαχητί στους εισβολείς και τους σπόνσορές τους;
Ηδη το Ισλάμ εξαπλώνεται από την Ινδονησία ως τα Βαλκάνια κι από την Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία ως τον Καναδά. Η αραβική γλώσσα, η οποία πλέον διδάσκεται υποχρεωτικά στα σχολεία, -ήδη επιχειρείται η βίαιη ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στα σχολεία μας-, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επιβολή ενός συστήματος που αντιτάσσεται ριζικά και βίαια με την Δύση.
Στην Σουηδία συγκεκριμένα, η κρατική εταιρεία «Lernia» ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας αντικατάστασης της Σουηδικής γλώσσας με μια νέα γλώσσα, η οποία θα είναι πιο «ανοιχτή» στους μετανάστες. Η νέα γλώσσα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον γλωσσολόγο Mikael Parkvall, και αναμειγνύει προφορές και διαλέκτους που μιλιούνται συχνά στην Σουηδία.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία έχει ως αντικείμενο την εύρεση εργασίας και την επιμόρφωση, η νέα διάλεκτος «αντικατοπτρίζει καλύτερα την Σουηδία του 2017». 
Η αρχή της αντικατάστασης της γλώσσας θα γίνει από τα ηχογραφημένα μηνύματα, (στους ανελκυστήρες, για παράδειγμα), και τους αυτόματους τηλεφωνητές. Ηδη η εκστρατεία υιοθετήθηκε από την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και τους Προσκόπους.
Όπως δήλωσε η διευθύντρια εκπαιδεύσεως της εταιρείας, Ina Tzacheva, στο Οstra Smaland News, «υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών στην Σουηδία και την Ευρώπη και είναι σημαντικό άνθρωποι που δεν έχουν την συνήθη προφορά,  να μην αισθάνονται αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας».
Το μεγάλο αυτό ψέμα κρύβει μια μεγάλη αλήθεια: Στην Ευρώπη υπάρχουν βεβαίως πολλοί ευρωπαίοι άνεργοι. Υπάρχουν όμως και πολυεθνικές οι οποίες έχουν κάθε συμφέρον να προσλαμβάνουν φθηνά εργατικά χέρια, ατόμων από χώρες όπου η δουλεία είναι συνήθης πρακτική, αφού έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους και αυξάνονται τα κέρδη τους ενώ το επίπεδο των συνθηκών εργασίας πέφτει δραματικά για τους ντόπιους.
Τα Starbucks θα προσλάβουν
10000 «πρόσφυγες» τα επόμενα 5 χρόνια
Τον χορό των εταιρειών διεθνούς εμβέλειας που καλωσορίζουν με τον τρόπο τους το μεταναστευτικό δουλεμπόριο ανοίγει η εταιρεία καφέ Starbucks. Η αμερικανική εταιρεία δεσμεύθηκε να προσλάβει 10000 «πρόσφυγες» στις  75 χώρες όπου είναι παρούσα, τα επόμενα 5 χρόνια. Αν θα χάσουν οι ντόπιοι την εργασία τους για να κάνουν χώρο για τους μετανάστες, δεν ανακοινώθηκε ακόμη…
Η κίνηση, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Howard Schultz, αποτελεί απάντηση στην απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ μουσουλμάνων από 7 χώρες, που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Τραμπ.
Η εκστρατεία της εταιρείας θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ όπου προνομιακή μεταχείριση θα έχουν τα άτομα που βοήθησαν τα αμερικανικά στρατεύματα στο εξωτερικό, π.χ. ως μεταφραστές. 
Εφημ.Εμπρος

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ