3D ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Οι επιστήμονες έχουν για πρώτη φορά αποκαλύψει το πρόσωπό του πολιούχου των εραστών, οι οποίοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα για την υπεράσπιση του ρομαντισμού 1.700 χρόνια πριν.
Οι ειδικοί στη Βραζιλία έχουν αποκαλύψει πως ο Αγιος Βαλεντίνος έμοιαζε, χρησιμοποιώντας state-of-the-art 3D διαδραστική τεχνολογία στη μελέτη του κρανίου του αρχαίου ιερού  ανθρώπου.


Τα λείψανά του έχουν ψηφιακά χαρτογραφηθεί και το πρόσωπό του ανακατασκευάστηκε από έναν από τους κορυφαίους γραφίστες υπολογιστή  της χώρας, τον Κικέρων Moraes, χρησιμοποιώντας 3D διαδραστική τεχνολογία.

Τα λείψανο του αγίου, που φυλάσσονται στη Βασιλική της Σάντα Μαρία της Cosmedin, στη Ρώμη, φωτογραφήθηκαν από τον José Luís Lira, ερευνητή και θρησκευτικό συγγραφέα και αναλύονται από τον ιατροδικαστικό ανθρωπολόγο Δρ Μάρκος Paulo Machado Salles, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κεφάλι »ανήκε σε ένα ευρωπαίο γένους αρσενικό, ηλικίας περίπου 55 ετών ή και περισσότερο».


Τα αποκαλυπτήρια είναι επίκαιρα σήμερα, καθώς έρχεται μια ημέρα που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την σύγχρονη αγάπη  στο όνομά του.







Σχετικές αναρτήσεις


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ