ΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ


Σε απαγορευμένες ζώνες έχουν μετατραπεί τα εμπορικά κέντρα της Σουηδίας απο τις διακινούμενες συμμορίες εφήβων 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Expressen επικαλούμενη την αστυνομία, αναφέρει ότι πολλοί πολίτες φοβούνται να επισκεφθούν το εμπορικό κέντρο Nordstan γιατί δέχονται παρενοχλήσεις, ληστείες αλλά ακόμη και σεξουαλικές επιθέσεις 
Σύμφωνα πάντα με την Expressen, η τοπική αστυνομία, επίσης, έχει αναγκαστεί να εφαρμόσει ειδικά μέτρα λόγω της αύξησης της απειλητικής συμπεριφοράς προς τους αγοραστές και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα, το πρόβλημα ξεκινά περίπου στις 20:00, όταν τα καταστήματα αρχίζουν κλείνουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συμμορίες των νέων ξεπερνούν την αστυνομία.
Οι πολίτες σημειώνουν ότι έχουν δει μια αύξηση των συμμοριών από το περασμένο φθινόπωρο, που αποτελούνται ως επί το πλείστον από ασυνόδευτους ανήλικους που διαμένουν στο Nordstan και συμπληρώνουν ότι το βράδυ αντιμετωπίζουν τα ναρκωτικά και τη βία καθώς και τις μεταξύ των συμμοριών συγκρούσεις  από τις διαφορετικές χώρες προέλευσής τους    

Η αστυνομία αναφέρει ότι  οι συμμορίες γίνονται όλο και πιο επιθετικές ακόμα και απέναντί ​​τους.
Μερικά γεγονότα κλιμακώνονται σε σοβαρά επικίνδυνες καταστάσεις: όπως αυτό μιας έφηβης που είχε πέσει θύμα ληστείας με σπασμένο γυαλί στον λαιμό της. Ένας καταστηματάρχης που είχε προσπαθήσει να παρέμβει, επίσης απειλείθηκε.
Υπάρχουν νομικά προβλήματα με την παραπομπή των παραβατών στη δικαιοσύνη, λόγω έλλειψης ταυτοποίησής τους. Αυτό αναγκάζει την αστυνομία να παραδώσει τους δράστες σε κοινωνικές υπηρεσίες.

«Είχα ανθρώπους μπροστά μου που μοιάζουν σαν να είναι 35, αλλά οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι 15. Δεν μπορώ να αποδείξω κι έτσι θα πρέπει να τους απελευθερώσω," λέει  ο αξιωματικός,  Rikard Sorensen.

Ως αποτέλεσμα, το εμπορικό κέντρο γίνεται ένα μέρος πλήρους ανομίας μετά τις 8μμ, ενώ οι περιοχές που αναφέρονται παρόμοια περιστατικά αυξήθηκαν σε 55 τον Σεπτέμβριο του 2016

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ