ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ Τ/Κ ΠΛΕΥΡΑΣ


Κατατέθηκαν την Τετάρτη, οι χάρτες στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης 


Σε συνάντηση των δύο ηγετών και παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, όπως είχε συμφωνηθεί, ανταλλάγησαν οι χάρτες επί του εδαφικού, που κυμαίνονται στο πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί στο Μοντ Πελεράν, 28,2% για την ε/κ πλευρά και 29,2% για την τ/κ πλευρά,  δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επισημαίνοντας ότι “είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των διαπραγματεύσεων που γίνεται αυτή η ανταλλαγή χαρτών”.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έγραψε σε μήνυμά του



Οι χάρτες ανταλλάγησαν παρουσία και τριών χαρτογραφών, από την ε/κ, την τ/κ πλευρά και τα ΗΕ. 

Από τη μελέτη του τ/κ χάρτη εξετάστηκε αν ανταποκρίνεται στα συμφωνηθέντα, δηλαδή το ποσοστό του 29,2%, “την ίδια στιγμή υπάρχουν πρόνοιες και πτυχές του χάρτη που δεν μας ικανοποιούν, δεν είναι ικανοποιητικός ως τελικό αποτέλεσμα και οι διαφωνίες έχουν υποβληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και μάλιστα γραπτώς”.

Σχετικά με το πότε θα επιδιώξουν βελτίωση των θέσεων στις πτυχές που δεν ικανοποιούν την ε/κ πλευρά στο εδαφικό, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι αυτό θα γίνει όταν οι δύο ηγέτες συμφωνήσουν την επανέναρξη του διαλόγου για τα θέματα των εσωτερικών πτυχών. Δεν έχει γίνει οποιασδήποτε συζήτηση για το πώς θα συνεχίσει ο διάλογος, συμπλήρωσε.






Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ