ΤΑ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ



Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα 28 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων των τελευταίων δύο ετών (2014 – 2015, χρήση 2013 και 2014), μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου της Βουλής



Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υποχρέων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβίωσής τους.
Να σημειωθεί πως στις περιπτώσεις των πρώην βουλευτών κ.κ.  Γιώργου Καρατζαφέρη και Ευστάθιου Μπούκουρα, κρίθηκε αναγκαίο να σταλεί ειδικός φάκελος στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα εξεταστεί για «υποβολή ανακριβούς δήλωσης» και το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής για μη υποβολή δήλωσης, όπως ήταν υποχρεωμένος εκ του νόμου.

Αλέξης Τσίπρας
Στο πόθεν έσχες του Έλληνα πρωθυπουργού για το 2015 δηλώνονται βουλευτικά εισοδήματα 71.539,92 ευρώ εκ των οποίων τα 46.857,84 αφορολόγητα.
Επίσης, αναφέρονται και έσοδα 2.463 από λοιπές πηγές.
Στην κατοχή του κ. Τσίπρα παραμένει διαμέρισμα 114 τ.μ. και μία μοτοσυκλέτα, με τις τραπεζικές του καταθέσεις ανέρχονται σε 23.671 ευρώ. 

Δείτε το πόθεν έσχες στο link.

Κυριάκος Μητσοτάκης 

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει καταθέσεις περίπου 32.000 σε ευρώ και 28.000 σε δολάρια.
Δείτε το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο link.

Τα πόθεν έσχες των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών:

Φώφη Γεννηματά (link)

Δημήτρης Κουτσούμπας (link)

Πάνος Καμμένος (link)
Σταύρος Θεοδωράκης (link)

Βασίλης Λεβέντης (link)
Νίκος Μιχαλολιάκος (link)

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ