ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΙΠΑΝ "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΡΕΝΤΣΙ


Οι Ιταλοί ψήφισαν "όχι" σε ποσοστό 60%  σύμφωνα με τα πρώτα exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα με το πέρας του δημοψηφίσματος ενώ η,  προσέλευση στο δημοψήφισμα άγγιξε το 70%.



Σύμφωνα με τα  πρώτα exit polls που έδωσαν το La7 και η Mediasetπου και δημοσιεύθηκαν αφού έκλεισαν οι κάλπες στην Ιταλία για το δημοψήφισμα σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση έδιναν ένα 55-59% υπέρ του «Όχι», ενώ το ποσοστό του «Ναι» έφτανε στο 41-45%. 

Αυτά τα ποσοστά . Προβάδισμα του «Όχι» έδινε και η RAI με εκτιμώμενο ποσοστό 54-58%, έναντι 42-46%.

Την ευθύνη για την ήττα στο δημοψήφισμα για την ιταλική συνταγματική αναθεώρηση ανέλαβε ο Ματέο Ρέντσι στην ομιλία του από το Παλάτσο Κίτζι μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων όπου και ανακοίνωσε την παραίτησή του


Ο Ρέντσι παραδέχθηκε ότι έχασε ο ίδιος και ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα το απόγευμα θα συγκαλέσει συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια θα μεταβεί στον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα για να υποβάλει την παραίτησή του. «Η εμπειρία μου ως επικεφαλής της κυβέρνησης σταματά εδώ», δήλωσε.
Στο διάγγελμά του, ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της ομιλίας είπε ότι δεν κατάφερε να πείσει την πλειοψηφία των πολιτών, δήλωσε συγκινημένος και με έναν κόμπο στο λαιμό, περήφανος για τους πολίτες που είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν, παραδεχόμενος ότι η νίκη του «Όχι» ήταν ξεκάθαρη.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ