ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ, ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ (VIDEO)


Κάποιοι τηλεφωνούν για να σας εξαπατήσουν, με σκοπό να σας αποσπάσουν χρήματα. Ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία. 


Με αυτό το μύνημα η ελληνική αστυνομία έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης  των πολιτών για τις συνεχώς αυξανόμενες τηλεφωνικές απάτες

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, αλλά και σε όλα τα social media που διαθέτει (YouTube, Facebook, Τwitter), ένα ενημερωτικό βίντεο διάρκειας 38 δευτερολέπτων που δημιουργήθηκε για να αναπαραχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στα social media. 
Το βίντεο ξεκινάει με την προειδοποίηση πως «κάποια τηλεφωνήματα κοστίζουν ακριβά» και περιλαμβάνει «συνομιλία» ηλικιωμένης γυναίκας με άγνωστο άτομο, που δηλώνει αστυνομικός και ζητάει δήθεν 10.000 ευρώ για να βοηθήσει τον γιο της, που σκότωσε σε τροχαίο ένα παιδί, προκειμένου να μην πάει φυλακή.
Ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται στο βίντεο και τονίζει: «Σας λέει ψέματα. Μην τον πιστέψετε. Είναι απάτη. Κάποιοι τηλεφωνούν για να αποσπάσουν χρήματα. Να σας εξαπατήσουν. Προσποιούνται αστυνομικούς ή άλλους κρατικούς λειτουργούς. Πολλές φορές προσποιούνται ότι είναι το ίδιο σας το παιδί. Μην τους πιστέψετε. Ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία. Καλέστε το 100».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος τύπος απάτης, τείνει να γίνει μάστιγα το τελευταίο διάστημα ειδικά σε άτομα της τρίτης ηλικίας. 






Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ