ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤH ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Περισσότερα από 2.000 άτομα συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε στρατόπεδο στη νότια Βουλγαρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα, την Πέμπτη



Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Novinite επικαλούμενο τη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία (BNR).οι αρχές επιβολής του νόμου της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στο μεγαλύτερο    στρατόπεδο μεταναστών και προσφύγων της Βουλγαρίας, που βρίσκεται στην πόλη της Harmanli, μετά το ξέσπασμα της βίας στο κέντρο. 

Το στρατόπεδο Harmanli, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη χώρα, στεγάζει περίπου 3.000 άτομα, κυρίως από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με το Reuters.

Περίπου 250 αστυνομικοί, πυροσβέστες και της χωροφυλακής αναπτύχθηκαν στο σημείο όπως δήλωσε στο AFP η η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας  Νίνα Νικόλοβα . 
Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στην αστυνομία, η οποίοι είχε  αναπτύξει κανόνι νερού για να διαλύσει το εξαγριωμένο πλήθος.


Οι μετανάστες έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων, και να ορίσετε στρώματα και αποβιβαστείτε έπιπλα σε πολλά από τα κτίρια του στρατοπέδου. Πολλές δομές, συμπεριλαμβανομένης μιας καντίνας και ένα νέο κτίριο το οποίο υποτίθεται ότι θα ανοίξει αυτή την εβδομάδα είχαν καταστραφεί.

Δεν υπήρξαν αναφορές για συλλήψεις ή τραυματισμούς, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών  της  της Βουλγαρίας δήλωσε στο Reuters ότι η κατάσταση είχε τεθεί υπό έλεγχο. "Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχών και των διαδηλωτών είναι σε εξέλιξη», είπε.

Η ταραχή αυτή φέρεται να προκλήθηκε λόγω καραντίνας, στο στρατόπεδο Harmanli που έχει σφραγιστεί μετά από αναφορές κρουσμάτων νόσου του δέρματος μεταξύ των κατοίκων της. Οι μετανάστες διαμαρτύρονταν κατά των προσωρινών περιορισμών κατά την έξοδο από το κέντρο.

Οι υπάλληλοι τοποθετούνται στην εγκατάσταση σε καραντίνα μετά από  διαμαρτυρία που οργάνωσαν οι κάτοικοι  κοντινής πόλης  μετά από αναφορές ότι οι άνθρωποι από το στρατόπεδο μεταφέρουν μεταδοτικές ασθένειες του δέρματος. 
Ο επικεφαλής του Βουλγαρικού Οργανισμού Προσφύγων, ο οποίος πήγε στο στρατόπεδο, είπε αργότερα ότι οι εκθέσεις της λοίμωξης ήταν ψευδείς και «τεχνητά δημιούργησε ένταση."

Η Βουλγαρία, το φτωχότερο κράτος μέλος της ΕΕ, έχει εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα της για να μειώσει τις ροές των παράνομων μεταναστών. Η περίφραξη ασφαλείας χτίστηκε στα σύνορά της με την Τουρκία, ενώ  τουλάχιστον  17.000 μετανάστες έχουν συλληφθεί από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το Reuters. Ωστόσο,οι Βούλγαρους εθνικιστές έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά διαμαρτυριών πρόσφατα, λέγοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να υποστηρίξει τους μετανάστες ακόμη και σε μικρότερους αριθμούς.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ