ΟΜΕΡ ΤΣΕΛΙΚ - ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Η "ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ




Ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με το πέρας των επαφών του στηΕλλάδα, διοργάνωσε  σύσκεψη τύπου στην οποία αξιολόγησε τα αποτελέσματα των επαφών που στην Αθήνα 



Ο Ομέρ Τσελίκ αναφερόμενος στο τέμενος, αφού υπενθύμισε την "ρατσιστική επίθεση" εναντίον του χώρου όπου θα κατασκευαστεί το τέμενος, είπε: ότι είναι φυσικό να υπάρχει και τζαμί όπως συναγωγή σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.


« Είναι φυσικό να υπάρχει και τζαμί, όπως εκκλησία και συναγωγή σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Είναι υπό ανέγερση το τζαμί στην Αθήνα αλλά χτες οι ρατσιστές κατέλαβαν τον χώρο όπου θα ανεγερθεί. Η ανέγερση τζαμιού δεν πρέπει να τυγχάνει θέμα εκμετάλλευσης για τους ρατσιστές. Δεν είναι κάτι που αποτελεί απειλή για την ελληνική ταυτότητα η ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα».
Σημειωτέον ότι η Τουρκία έχει μετατρέψει όλες τις χριστιανικές εκκλησίες σε τζαμιά ή καφετέρειες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Αγίας Σοφίας.
Ο κος Τσελίκ ανέφερε επίσης ότι πρέπει να είναι σεβαστές οι τουρκικές ονομασίες και τα δίγλωσσα σχολεία στην Ελλάδα.
Εν ολίγοις να διδάσκονται τα Τουρκικά στα Ελληνικά σχολεία 
Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών είπε ότι όλο το φορτίο επωμίζονται η Τουρκία και Ελλάδα και ότι επικρατεί εφησυχασμός στην Ευρώπη, καλώντας όλες τις πλευρές να αναλαμβάνουν τις οικονομικές και ανθρωπιστικές ευθύνες τους.
Κληθείς να απαντήσει τέλος σε ερώτηση αναφορικά με το Κυπριακό είπε «Φαίνεται σαν να υπάρχει νέο πνεύμα, ενθαρρύνουμε αυτό».

Με το πέρας της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Ευρωπαικών Υποθέσεων η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε άμεσα στην εκκένωση της Στέγης Αστέγων του Βοτανικού ξημερώματα σήμερα με επέμβαση των ματ, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή ισλαμικού τεμένους.  Το τέμενος προβλέπεται να είναι έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα μέχρι την άνοιξη του 2017


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ