ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ - "ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΖΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ"


Ανασύσταση των βιβλίων της γλώσσας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο  εθελοντικά αρχαία Ελληνικά και πολλά τζαμιά για τους μουσουλμάνους, προανήγγειλε ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις




Σε συνέντευξή του  στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, ο κ. Ζουράρις δηλώνει πως είναι κομμουνιστής, αριστερός και χριστιανός ορθόδοξος, αλλά τάσσεται υπέρ της δημιουργίας πολλών τζαμιών στην Ελλάδα για να εκδηλώνουν τα θρησκευτικά τους αισθήματα οι πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είπε έχει 1700% επιπλέον πρόσφυγες πάνω από την Τσεχία και την Βουλγαρία.

Ο κ. Ζουράρις ανέφερε ακόμα πως ήδη ασχολείται με την ανασύσταση των βιβλίων του δημοτικού και του γυμνασίου της  διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. «Εχω ζητήσει από τους δασκάλους και τους καθηγητές να μου στείλουν τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενου εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Ερωτηθείς για τα αρχαία ελληνικά, ξεκαθάρισε πως το μάθημα δεν θα περιλαμβάνεται στην ύλη της υπόλοιπης διδακτικής διαδικασίας, αλλά   θα επιτρέπεται στη βάση εθελοντικής παρουσίας παιδιών της Α και Β γυμνασίου και λυκείου να δημιουργηθούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών ώστε σε μερικά χρόνια να έχουμε μια βάση 100 χιλιάδων ανθρώπων που μιλάνε και γράφουν την αρχαία ελληνική. 

Ο υφυπουργός παιδείας όταν ρωτήθηκε και για τις σχέσεις της εκκλησίας με την νέα ηγεσία του υπ. Παιδείας  απάντησε πως θα είναι πιο άνετες.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ