ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ "ΒΟΥΛΗΣ" ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑΣ ΑΚΙΝΤΖΙ


Η ειδική συνεδρία της λεγόμενης βουλής στα κατεχόμενα για ενημέρωση από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, αναβλήθηκε λόγω αδιαθεσίας λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης του κ. Ακιντζί.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί εισήλθε στο κτίριο της “βουλής” γύρω στις 9 το πρωί (ώρα Κύπρου), ωστόσο η συνεδρία δεν ξεκίνησε μέχρι τις 10:00 και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να αναχωρεί από την πίσω πόρτα με το επίσημο αυτοκίνητο του.
Ωστόσο, πριν αναχωρήσει ο κ. Ακιντζί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό και πως είχε υψηλή αρτηριακή πίεση. Πρόσθεσε πως θα ξεκουραζόταν και θα ενημέρωνε άλλη ημέρα τη “βουλή”, σημειώνοντας πως αυτό είναι  αποτέλεσμα της κούρασης του.
Η λεγόμενη πρόεδρος του σώματος Σιμπέλ Σιμπέρ, η οποία είναι γιατρός, είπε πως κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε μαζί με τον κ. Ακιντζί πριν την καθορισμένη συνεδρία, ο Τ/κ ηγέτης παραπονέθηκε για πονοκέφαλο και όταν του μέτρησε την πίεση την βρήκε ψηλή.
Πρόσθεσε πως έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει για να πέσει η πίεση του, όμως ως γιατρός, δεν θεώρησε σωστό να ξεκινήσει την ενημέρωση της “βουλής”. Συνεπώς, ανέβαλε τη συνεδρία και θα ανακοινώσει νέα ημερομηνία αργότερα, ενώ συνέστησε στον Μουσταφά Ακιντζί να προβεί στις καθιερωμένες εξετάσεις αίματος.
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, αποχώρησε από τη «Βουλή» με τα πόδια και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι του όπου ξεκουράζεται.

Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στα κατεχόμενα, αποδίδουν την αδιαθεσία του Τουρκοκύπριου ηγέτη στην κούραση και την εξάντληση λόγω των εντατικών διαβουλεύσεων στο Mont Pelerin. 

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ