Η ΟΜΙΛΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ



Ιστορική ομιλία έδωσε ο Barack Obama στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Την ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος παρακολούθησαν 1.000 άτομα τα οποία κατέφθασαν εκεί νωρίτερα: πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκδότες, άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, προσωπικότητες.


Συνέντευξη τύπου του Barack Obama με τον Αλέξη Τσίπρα (full)
Ο Barack Obama στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως


Ολοι τους είχαν προσωπικές προσκλήσεις και μπήκαν στο χώρο της ομιλίας αφού πέρασαν από αυστηρούς ελέγχους, τύπου «αεροδρομίου».
Η ομιλία του Αμερικανού Προέδρου ήταν ένας ύμνος προς τη Δημοκρατία αλλά και προς τη χώρα που τη γέννησε την Ελλάδα.
Πολλά τα μηνύματα του προέδρου προς όλες τις κατευθύνσεις σε Ευρώπη αλλά και Αμερική για Δημοκρατία, Μετανάστευση, Οικονομία και Κλιματική Αλλαγή 

Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ επεσήμανε ότι 
"Η ιστορία δυο αιώνων καταδεικνύει ότι οι δημοκρατίες δεν θα πολεμήσουν η μια την άλλη. Περισσότερες δημοκρατίες σημαίνουν καλύτερο κόσμο. Η μεγαλύτερη συμμαχία του κόσμου είναι πιο σταθερή από ποτέ. Είμαι αισιόδοξος ότι η δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ θα συνεχιστεί"

Σχετικά με την εκλογή Τράμπ
«Εγώ και ο επόμενος Πρόεδρος έχουμε διαφορές και άλλες απόψεις αλλά η δημοκρατία είναι ισχυρότερη από κάθε άτομο.  Γι' αυτό και συναντηθήκαμε και η κυβέρνηση μου θα κάνει ότι μπορεί για αν διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση. Είναι δύσκολο έργο ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να γίνουν βήματα πίσω αλλά όσο κρατάμε την πίστη μας στην δημοκρατία, τότε το δικό μας μέλλον θα είναι όπως το ονειρευόμαστε. Η δημοκρατία είναι το σοφότερο πολίτευμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος Πρόεδρο Ομπάμα.


Για  τον ISIS και τους τρομοκράτες»
«Η δημοκρατία μας έδειξε ότι είμαστε ισχυρότεροι από τους τρομοκράτες. Εκείνοι προσπάθησαν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων μέσω της βίας. Ήθελαν να μας κάνουν να παρεκκλίνουμε από τις δικές μας αξίες. Η δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από τον ISIS», τόνισε ο Ομπάμα.
Σχετικά με την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε:
Εδώ στην Ελλάδα ξέρω ότι είναι δύσκολα. Μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε ένα μείγμα εξωτερικών και εσωτερικών δυνάμεων. Υπήρχε πρόβλημα με το χρέος, με τις θέσεις εργασίας. Ο κόσμος δεν κατανοεί τον πόνο που προκαλούν οι μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που κάνατε εσείς οι Έλληνες. Εγώ το κατανοώ.
Ένα μέρος της επίσκεψής μου είναι να καταδείξω τα βήματα που έγιναν. Θα συνεχίσετε να έχετε την υποστήριξη των ΗΠΑ και θα συνεχίσω να λέω στους πιστωτές ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να βοηθηθεί η οικονομία. Το χρέος είναι το κλειδί για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.







Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ