ΤΟΥΡΚΙΑ - ΝΟΣΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΘΩΩΝΕΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΘΥΜΑ


Τούρκοι βουλευτές υποστηρίζουν ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την αθώωση των βιαστών ανηλίκων εφ΄όσον παντρευτούν το θύμα


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι άνδρες που κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά θα μπορούσαν να νομιμοποιήσουν το βιασμό, αν παντρευτούν τα θύματά τους

Οι επικριτές του νομοσχεδίου, αναφέρουν ότι αυτό θα νομιμοποιήσει και να ενθαρρύνει το βιασμό, αλλά η κυβέρνηση υποστήριξε ο νόμος είχε παρερμηνευθεί.

Το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) - που έφερε το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο - αντέδρασε οργισμένα στην σπασμωδική κίνηση, λέγοντας ότι ο νόμος ήταν αναγκαίος για την επίλυση νομικών επιπλοκών που σχετίζονται με το γάμο των παιδιών στη χώρα.




Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι άνδρες που κακοποιούν σεξουαλικά τα κορίτσια κάτω των 18 ετών θα μπορούσε να αποφύγουν τη δίωξη, αν παντρευτούν τα θύματά τους, αφού όμως η πράξη δεν έχει διαπραχθεί με την "δύναμη, απειλή, ή οποιοδήποτε άλλο περιορισμό σε συναίνεση» για να πληρεί τις προϋποθέσεις για την απονομή χάριτος.

Βουλευτές ενέκριναν το σχέδιο νόμου στην αρχική ανάγνωση του την Πέμπτη και θα ψηφίσουν και πάλι για το νομοσχέδιο σε μια δεύτερη συζήτηση  τις προσεχείς ημέρες.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ