ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΜΟΥΜΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


Μια αρχαία πολύχρωμη μούμια σε άριστη κατάσταση ανακαλυφθηκε από τους Ισπανούς αρχαιολόγους κοντά στη νότια αιγυπτιακή πόλη του Λούξορ 


και φαίνεται ότι ."
Ο , Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου  τα λείψανα που βρίσκονται σε «πολύ καλή κατάσταση  βρέθηκαν σε τάφο που χρονολογείται σύμφωνα με πληροφορίες από τη μεταξύ 1075 και 664π.Χ .

Η μούμια βρέθηκε τυλιγμένη με λωρίδες υφάσματος που ενώνονονται μεταξύ τους με γύψο σε έντονα χρώματα 
Βρίσκεται σε ξύλινο φέρετρο κοντά σε ένα ναό από την εποχή του βασιλιά Thutmose ΙΙΙ, ο οποίος ήταν ο έκτος Φαραώ της 18ης Δυναστείας.

Αν και το υπουργείο δεν επιβεβαίωσε σε ποιούς ανήκει ο τάφος, είπαν ότι είναι πιο πιθανό να ανήκει στον Amenrenef, ενός υπηρέτη του βασιλικού οίκου.

Η Myriam Seco Alvarez, επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας που εργάζεται για το έργο, δήλωσε ότι η μούμια ήταν καλυμμένη με πολλά πολύχρωμα στολίδια υπενθυμίζοντας τα ιερά σύμβολα της αρχαίας Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένων των θεών Ίσιδος και Nephtys, μαζί με τους τέσσερις γιους του Ώρου.

Η αρχαία παράδοση της μουμιοποίησης χρονολογείται ήδη από το 4500π.Χ.

Δείτε πως φτιαχνόταν μια μούμια στην αρχαία Αίγυπτο.

Η πόλη του Λούξορ είναι το σπίτι σε πολλούς αρχαίους ναούς και τάφους που χτίστηκαν από τους Φαραώ και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ