ΕΛΛΑΔΑ - 2 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΦΙΑΛΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΜΟΡΙΑ



Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη φιάλης υγραερίου στο hot spot της Μόρια στη Λέσβο



Νεκροί είναι μια 66χρονη γυναίκα η οποία διαμελίστηκε απο την έκρηξη και το 6χρονο εγγονάκι της που εξέπνευσε καθ΄οδόν προς το νοσοκομείο της Λέσβου. 
Από την έκρηξη τραυματίστηκε επίσης η 25χρονη μητέρα του του παιδιού  και το 4χρονο αδελφάκι του που βρίσκονταν σε διπλανή σκηνή.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με σοβαρά εγκαύματα με C-130 σε νοσοκομείο της Αθήνας
Η οικογένεια ήταν Κούρδοι πρόσφυγες απο το Ιράκ



Στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν ακόμα 10 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα απο τη φωτιά που ακολούθησε την έκρηξη της φιάλης υγραερίου


Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει αναλυτικά:
«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών, στην Τοπική Κοινότητα Μόριας, του Δήμου Μυτιλήνης. Η πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεκίνησε από τη χρήση φιαλιδίου υγραερίου, εντός σκηνής, προξένησε τον θανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας και ενός ανήλικου αγοριού, καθώς και το σοβαρό τραυματισμό επίσης μιας γυναίκας κι ενός ανήλικου αγοριού, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί πριν την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην κατάσβεσή της, για την οποία ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας στις 22:20 χθες, μετέβησαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.


Για το ανωτέρω περιστατικό και τα αίτια της πυρκαγιάς προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα».
Μετά το περιστατικό ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των μεταναστών οι οποίοι έβαλαν φωτιές σε σκηνές και κοντέινερ. 
Η κατάσταση που διαμορφώθηκε οδήγησε στην εκκένωση των χώρων καθώς και της δομής των ανηλίκων προσφύγων που λειτουργεί μέσα στο hot spot, ενώ δεν αποφεύχθηκαν και μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε Αφρικανούς κυρίως μετανάστες και δυνάμεις των ΜΑΤ που μπήκαν μέσα στον καταυλισμό.

Τα επεισόδια τέθηκαν σε έλεγχο περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα οπότε έσβησαν και οι φωτιές ενώ ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πέρασε τη νύχτα στην ύπαιθρο, αφού οι σκηνές τους με όλα τους τα υπάρχοντα κάηκαν.
Στο νησί της Λέσβου βρίσκονται περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες , με πάνω από 3.000 μόνο στο στρατόπεδο της Μόρια.






Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ