O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ


Συνεχίζει τις προκλήσεις ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφερόμενος για πολλοστή φορά στα ελληνικά νησιά, στην ομιλία του για τα εγκαίνια του Σταθμού της Υπερταχείας Αμαξοστοιχίας της Άγκυρας .


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος μίλησε στην τελετή εγκαινίασης του σταθμού αναφέρθηκε στα σύνορα του Εθνικού Συμβολαίου (Misak-ı Milli) λέγοντας τα εξής:
«Το ότι αναφέρομαι σε Εθνικό Συμβόλαιο, τη γραμμή του Εθνικού Συμβολαίου που χάραξε ο Γαζή Μουσταφά Κεμάλ, ενόχλησε κάποιους. Γιατί ενοχλείστε; Εγώ δίνω μάθημα ιστορίας, εξέτασε το, δες, τι περιέχει εκείνο το Εθνικό Συμβόλαιο; Είπα Λωζάνη, ενοχλήθηκαν. Γιατί ενοχλείσαι; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μου, φωνάζουμε, κραυγάζουμε, τα νησιά αυτά ήταν δικά μας, υπάρχουν έργα δικά μας σε αυτά να νησιά, υπάρχει η ιστορία μας, υπάρχουν τζαμιά μας, υπάρχουν καραβάν σαράι δικά μας. Ενοχλείται ο κύριος. Γιατί ενοχλείσαι; Υπαίτιος είναι οποίος έβαλε την υπογραφή του κάτω από αυτά.»
«Δεν αναγνωρίζουμε άλλο κράτος πέρα από την Δημοκρατία της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:
«Τι το λένε, παράλληλο κράτος, FETÖ. Τι γυρεύεις στην Πενσυλβάνια, άντε έλα. Γιατί δεν μπορείς να έρθεις, τι φοβάσαι; Και τώρα λέω, πρόκειται για μια οργάνωση της οποίας η βάση είναι η πίστη, το κέντρο της είναι το εμπόριο και η οροφή της η προδοσία, αυτός είναι ο ορισμός της. Εγώ απευθύνομαι σε αυτούς που βρίσκονται στη βάση, κάνατε κάτι έτσι ή αλλιώς, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αν συνεχίσετε να παραμένετε εκεί να ξέρετε θα προσκρούσετε στο τείχος του Δικαίου. Διότι το Έθνος αυτό θα σας υποχρεώσει να το πληρώσετε.»



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ