ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ


Η κυβέρνηση Ομπάμα απειλεί να ξεκινήσει μια τεράστια κυβερνοεπίθεση κατά της Ρωσίας σε απάντηση της υποτιθέμενης παρέμβασης της χώρας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ .



Νέος κανόνας θα απαιτούν από τις επιχειρήσεις της πόλης να προσλαμβάνουν αξιωματικούς της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε στο NBC News την Παρασκευή ότι «θα στείλουμε ένα μήνυμα" προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν 
Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης  στο "Meet the Press" που θα μεταδοθεί την Κυριακή. «Έχουμε την ικανότητα να το κάνουμε. Θα γίνει κατά τη στιγμή της επιλογής μας, και κάτω από τις συνθήκες που θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο »,
Παρ΄ότι ο  αντιπρόεδρος υποτιμά την υποτιθέμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ, τόνισε ότι οι  προσπάθειές τους είναι μάταιες, και ότι η θα απαντηθεί σε είδος.
Δεν ήταν σαφές εάν το αμερικανικό κοινό θα ειδοποιηθεί όταν ή εάν μια επίθεση όντως πραγματοποιήθηκε. Όταν ρωτήθηκε για το αν το κοινό θα είναι σε θέση να γνωρίζει μια επίθεση ο Μπάιντεν απλά είπε πως όχι ».

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν στο NBC News ότι η CIA έχει ήδη αρχίσει να "ανοίγει τις πόρτες του κυβερνοχώρου, επιλέγοντας στόχους και κάνοντας άλλα προετοιμασίες για την επίθεση ."

Σύμφωνα με τον Τζέιμς Σταυρίδη, έναν συνταξιούχο ναύαρχο του Ναυτικού  ο οποίος υπηρέτησε ως  Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής στο ΝΑΤΟ, στόχος της κυβερνοεπίθεσης θα είναι να "φέρουν σε δύσκολη θέση" το Κρεμλίνο, εκθέτοντας τις οικονομικές συναλλαγές του Πούτιν και των φίλων του.

«Είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη διακίνηση υπεράκτιων χρημάτων που μετακινούνται έξω από τη Ρωσία από τους ολιγάρχες», είπε ο Σταυρίδης. "Θα ήταν πολύ ενοχλητικό εάν αυτό αποκαλυφθεί, και ότι θα ήταν μια ανάλογη απάντηση σε ό, τι έχουμε δει" 

Οι σκέψεις για έναν επικείμενο πόλεμο στον κυβερνοχώρο μεταξύ των δύο χωρών λαμβάνουν χώρα ενώ οι δύο δυνάμεις προσπαθούν να συνεργαστούν στον πόλεμο κατά του ISIS και στο εσωτερικό της Συρίας.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν δημοσίως τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος, με σκοπό την παρέμβαση στο αποτέλεσμα των εκλογών. 



Πρωτοσέλιδο της Νew York Post


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ