ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΕ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΙΜΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ



Νέα πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Χριστιανικό Κόσμο, με το διορισμό Ιμάμη στο σύμβολο του Χριστιανισμού την εκκλησία της Αγίας Σοφίας

Ο πρόεδρος Ερντογάν, μετά τις συνεχείς αναφορές στη Συνθήκη της Λωζάνης και στα "σύνορα της καρδιάς του" όπως είπε, που εκτείνονται απο το Κιρκούκ έως τη Θεσσαλονίκη, προέβη και σε μια πρωτοφανή ενέργεια διορίζοντας μόνιμο Ιμάμη στην Αγία Σοφία, με προφανή σκοπό τη σταδιακή μετατροπή της σε τζαμί.

Η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 από τους Οθωμανούς. Τότε έγινε και η τελευταία λειτουργία λίγο πριν την άλωση.  Το 1935 με απόφαση του Κεμάλ Ατατούρκ μετατράπηκε σε μουσείο.  
Η Αγία Σοφία χτισμένη το 330μ.Χ. απο τον Μέγα Κωνσταντίνο αποτελεί το λίκνο του Ελληνορθόδοξου Χριστιανισμού. 


Σύμφωνα  με την απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φάτιχ και της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων, όπου εντάσσεται η Αγιά Σοφιά,  ο νέος μόνιμος ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές της ημέρας, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον θα ακούγονται από τους μιναρέδες που υπάρχουν στο μνημείο πέντε φορές την ημέρα οι μουσουλμανικές προσευχές .


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ