ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΝΗΛΙΚΗ ΝΥΦΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ

Οι διαδηλωτές κρατούν ένα πανό που έγραφε 
'' Φτάνει, δεν θέλουμε νύφες παιδιά '' στην Άγκυρα (Getty)


Ανήλικη νύφη στην Τουρκία πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον τοκετό στην ηλικία των 15, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης .
Η αιμορραγία που την οδήγησε στο θάνατο, πιστεύεται ότι είχε σχέση με το νεαρό της ηλικίας της.
Γνωστή μόνο ως Derya Β, το κορίτσι ήταν παντρεμένο με θρησκευτική τελετή στην ηλικία των 14.

Μετά την γέννηση του μωρού της σε ένα χωριό στην περιοχή Mukti της Τουρκίας, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Batman στην ανατολική Τουρκία με ναυτία, εμετό και πονοκέφαλο. Είχε εισαχθεί στην εντατική φροντίδα, αλλά πέθανε δύο ημέρες αργότερα.

Οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα για το θάνατο και το σώμα της έχει μεταφερθεί στο Περιφερειακό νοσοκομείο Batman για εξέταση για να καθοριστεί η ακριβής αιτία του θανάτου.

Σύμφωνα με δήλωση του ειδικού καθηγητή γυναικολογίας Aydan Biri στη Hurriyet Daily News ο θάνατος της  Derya Β είναι πιθανό να έχει προκληθεί από τον τοκετό σε τόσο νεαρή ηλικία.

"Είναι επικίνδυνο για ένα παιδί νύφη να μείνει έγκυος», είπε.
«Οι εγκυμοσύνες των παιδιών που δεν έχουν ολοκληρώσει τη σωματική ανάπτυξη και των οποίων τα όργανα δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως συχνά επιφέρουν το θάνατο τους."

Το ένα τρίτο των κοριτσιών στις αναπτυσσόμενες χώρες, εκτός από την Κίνα, είναι παντρεμένα πριν από την ηλικία των 18. Ένας στους εννέα παντρεύεται πριν από τη 15η επέτειο των γενεθλίων τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Η Τουρκία έχει μια ελάχιστη ηλικία γάμου των 17 ετών, αλλά ο γάμος στα 16 μπορεί να συμβεί με έγκριση του δικαστηρίου.

Διαβάστε ακόμα




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ