ΣΕ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ?


Σε κατάργηση όλων των συνθηκών και ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας φαίνεται πως προσβλέπει η Τουρκία
Μετά τις πρόσφατες αναφορές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα ελληνικά νησιά, τώρα στον φιλοκυβερνητικό τουρκικό τύπο, γίνεται λόγος και για τη δυτική Θράκη, αλλά και για το Κιρκούκ τη Μοσούλη και το Χαλέπι, τα οποία η Τουρκία θεωρεί ότι της ανήκουν.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star μάλιστα δεν δίστασε να δημοσιεύσει και χάρτη με τη μισή Ελλάδα αλλά και την Κύπρο να της ανήκουν.
Ομως στην τουρκική πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο...
Παρόμοια σχέδια είχαν δει το φως της δημοσιότητας και τον Μάρτιο, όταν η εφημερίδα Μιλιέτ είχε δημοσιεύσει το  χάρτη της "Νέας Τουρκίας" που συμπεριελάμβανε και μέρος της Βουλγαρίας.  



Ο χάρτης της "Νέας Τουρκίας" δημοσιεύθηκε στις 23 Μαρτίου στην τουρκική εφημερίδα και υποτίθεται ότι συζητήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και περιλαμβάνει ως μέρος της τουρκικής επικράτειας τη νοτιοανατολική Βουλγαρία, την ελληνική δυτική Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία και το ήμισυ της Κεντρικής Μακεδονίας με την Χαλκιδική, μέχρι τις παρυφές της Θεσσαλονίκης.
Επίσης παρουσιάζονται ως τουρκικά, ολα τα νησιά του Α.Αιγαίου και - βέβαια - ολόκληρη η Κύπρος...
"Αυτή θα είναι η Νέα Τουρκία το 2050 όπως σχεδιάζεται από το Συμβούλιο Ασφάλειας", ήταν ο τίτλος του κειμένου της τουρκικής εφημερίδας.
Μόνο που η αντίδραση της Βουλγαρίας ήταν άμεση δια στόματος του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της χώρας Μαρίν Ράικοφ 

«Θεωρώ τον χάρτη που δημοσίευσε η εφημερίδα Μιλλιέτ απολύτως σκανδαλώδη. Είναι δε τόσο σκανδαλώδης που δεν αξίζει κάποιο παραπάνω σχόλιο παρά μόνο περιφρόνηση» «Μια χώρα δεν πρέπει να αντιδρά στα όσα γράφει κάποια εφημερίδα, αλλά φαίνεται ότι το εν λόγω δημοσίευμα και ο εν λόγω χάρτης είναι προϊόν πολύ βαθύτερων διεργασιών»   δήλωσε ο κ. Ράικοφ και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite».
Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που η Βουλγαρία έχει αφαιρεθεί απο τον μετέπειτα επεκτατικό χάρτη της "Νέας Τουρκίας"



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ