ΣΙΑΜΑΙΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ



Σιαμαία αγοράκια 13-μηνών, κολλημένα στο κεφάλι, διαχωρίστηκαν με επιτυχία , μετά από μια 16ωρη χειρουργική επέμβαση. 


Σαράντα  εμπειρογνώμονες γιατροί εργάστηκαν για να ξεχωρίσουν τα δίδυμα Jadon και Ανίου McDonald από το Coal City στο Ιλινόις.

Η ιατρική ομάδα στο Ιατρικό Κέντρο Montefiore της Νέας Υόρκης με επικεφαλής τον παιδιατρική νευροχειρουργός Δρ Τζέιμς Goodrich, χρησιμοποιούνται συστήματα απεικόνισης υψηλής τεχνολογίας για να βοηθήσει την πλήρη αποκολληθεί κρανίο και εγκεφαλικού ιστού των αγοριών.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι χειρουργοί βρήκαν  περιοχές  από πέντε ως επτά εκατοστό του εγκεφαλικού ιστού χωρίς σαφή γραμμή διάκρισης, και "Ο Δρ Goodrich έπρεπε να κάνει την αποκόληση και την τελική περικοπή βασιζόμενος στο ένστικτό του,« σύμφωνα με τη η μητέρα των αγοριών Nicole McDonald .

Τα αδελφάκια υποβλήθηκαν σε μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις πριν από τη χειρουργική επέμβαση και μια σελίδα GoFundMe συστάθηκε για να συγκεντρώσει τα χρήματα για τη θεραπεία.

Τα δίδυμα υποβλήθηκαν επίσης ανακατασκευή του κρανίου, και θα αναρρώνουν για περίπου μια εβδομάδα, υπό  παρακολούθηση ενώ αναμένεται να υποστούν κάποια μορφή παράλυσης στο μέλλον κατά τη διάρκεια της αποκατάστασής τους.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ