ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή 2-10 οι Ούγγροι για το δημοψήφισμα κατά της μετανάστευσης με το ερώτημα «Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση των μη-ουγγρικής καταγωγής πολιτών στην Ουγγαρία, χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας;» 


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Victor Orban ο οποίος  όρθωσε τείχη για να εμποδίσει το πέρασμα των προσφύγων προς τη Γερμανία θεωρεί πως οι Ούγγροι έχουν «το καθήκον» να βοηθήσουν την κυβέρνηση να πολεμήσει τις αποφάσεις της «ελίτ των Βρυξελλών», όπως έγραψε σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε χθες. 
«Η ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση συνιστά μια πραγματική απειλή. 
Θέτει σε κίνδυνο τον ειρηνικό τρόπο ζωής των Ευρωπαίων και την ασφάλεια», υποστήριξε.
«Με το δημοψήφισμα μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάθε Ευρωπαίο: να τους πούμε ότι αυτό επαφίεται σε εμάς, τους Ευρωπαίους πολίτες, να συνετίσουμε την Ε.Ε. με μια κοινή προσπάθεια ή να την αφήσουμε να κατακερματιστεί» υπογράμμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.



Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμένεται να είναι θετικό για τον κ Orban, με το "όχι" να επικρατεί .

Το "ναι" αναμένεται να είναι μικρότερο, μαζί με πολλούς άλλους να επιλέγουν είτε άκυρο ψηφοδέλτιο, ή να μην ψηφίσουν καθόλου.

Αν και δεν είναι νομικά δεσμευτική, μια νίκη για τον κ Orban με την προσέλευση των ψηφοφόρων άνω του 50% θα είναι μια νίκη του εθνικισμού και ένα πλήγμα στην όλο και πιο εύθραυστη Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εν όψει του δημοψηφίσματος είχε οργανώσει  η αντιπολίτευση και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων 

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ