BEN NEEDHAM - ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ



Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται εδώ και εννέα ημέρες οι έρευνες για τον μικρό Ben Needham στην Κώ
Έως τώρα, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών και των ειδικών επιστημόνων, δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει το θάνατο του παιδιού.



Από προχθές, το ερευνητικό ενδιαφέρον έχει στραφεί σε ένα δωμάτιο που έχει κτιστεί στο οίκημα που έμενε η οικογένεια του Μπεν μετά την εξαφάνιση του.
Για τον λόγο αυτό οι Βρετανοί αστυνομικοί ζήτησαν και πήραν άδεια για την κατεδάφιση του συγκεκριμένου δωματίου έτσι ώστε να διενεργήσουν έρευνες με ειδικό μηχάνημα που αναμένεται να μεταφερθεί στο νησί.  
Η κατεδάφιση του δωματίου πιθανόν να γίνει και σήμερα ενώ παράλληλα θα συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή


Οι Βρετανοί αστυνομικοί πιστεύουν πως η κατεδάφιση του επίμαχου δωματίου, είναι πολύ πιθανό να κρύβει εκπλήξεις, που θα δώσουν νέα τροπή στις έρευνες. ''Το δωμάτιο χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του παιδιού και πρέπει να δούμε τι κρύβεται από κάτω'' τόνισαν οι ερευνητές.




Εν τω μεταξύ δυσαρέσκεια στου οικείους του Κωνσταντίνου Μπάρκα έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα και οι αναφορές που τον φωτογραφίζουν σαν εγκληματία χωρίς να είναι.
Αφήνουν μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά και ζητούν να δημοσιοποιηθεί το όνομα του μάρτυρα, που κατέθεσε πως την επίμαχη μέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, ότι ο άνθρωπός τους, ο οδηγός του εκσκαφέα ήταν ιδρωμένος και έτρεμε.



Σύμφωνα με τους Βρετανούς αστυνομικούς ο μάρτυρας που παραμένει άγνωστος, προσήλθε μόνος του με διάθεση να παραθέσει στοιχεία και πληροφορίες για τον μικρό Μπεν. 

«Στην προσωπική επαφή που είχαμε μαζί του, έπειτα από δική του προσέγγιση, ο μάρτυρας κατάθεσε τι είχε συζητήσει με τον οδηγό του εκσκαφέα, Κωνσταντίνο Μπάρκα. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ο ίδιος ο δράστης του είχε διηγηθεί τι συνέβη εκείνη τη μοιραία ημέρα. Μας έχει υποδείξει συγκεκριμένα σημεία που θα έπρεπε να αναζητήσουμε τα ίχνη του Μπεν», εξηγεί αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες.



«Είπε ότι επέλεξε να μιλήσει τώρα γιατί ήθελε η μητέρα του Μπεν να μάθει την αλήθεια. Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο φαίνεται να αποτέλεσε τον βασικό λόγο που ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Μάιο», προσθέτει η ίδια πηγή.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ