ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 1800 ΕΤΩΝ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΑ

Την ώρα που η Ελλάδα προετοιμάζει την ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό, εκτοπίζοντας μάλιστα γι αυτό τους Ελληνες αστέγους που στεγάζονται στον χώρο, 
η Τουρκία πουλάει μια ιστορική Βυζαντινή εκκλησία στην Αλικαρνασό (Bodrum) σε επιχειρηματία προκειμένου να γίνει καφετέρεια...


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DHA η ιστορική εκκλησία, στην μικρασιατική ακτή του Αιγαίου, πουλήθηκε πρόσφατα σε ένα Τούρκο επιχειρηματία που σκοπεύει να κάνει στον χώρο μεγάλη καφετέρια, αναψυκτήριο και να ανεγείρει τέσσερις βίλες.





Η επικείμενη καταστροφή του ιερού αυτού χώρου έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και σε τουρκικούς κύκλους. 
Συγκεκριμένα η καθηγήτρια Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου του Αιγαίου της Σμύρνης, Dr Emine, διαμαρτυρήθηκε στον τυπικό τύπο ότι καταστρέφεται μια σπάνια πολιτιστική κληρονομιά με την μετατροπή του χώρου της βυζαντινής ελληνορθόδοξης εκκλησίας σε καφετέρια γεγονός που θα βλάψει, όπως ανέφερε, την τουριστική κίνηση της Τουρκίας.




Παρ’ όλα αυτά ο Τούρκος επιχειρηματίας Fırat Özbaşar  φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην καταστροφή της εκκλησίας στην περιοχή Bitez Mahallesi της πόλης Bodrum και ήδη έχει διαθέσει κονδύλι από 100 χιλιάδες δολάρια για να καθαρίσει ο χώρος, όπως ανέφερε.

Η  ιστορική εκκλησία είναι 1800 ετών και βρίσκεται σε οικόπεδο 4 χιλιάδων τετραγωνικών

Ποιος αλήθεια θα εμποδίσει αυτό το πολιτιστικό αλλά και θρησκευτικό έγκλημα κατά της ελληνορθόδοξης κληρονομιάς της περιοχής ?  


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ