ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - 14 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΕ ΤΖΑΜΙ



Τουλάχιστον τρείς βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν στο Karte Sakhi Τζαμί κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής τελετής που παρακολουθούσαν εκατοντάδες μουσουλμάνοι


Η επίθεση έγινε σε μία από τις πιο άγιες μέρες σύμφωνα με το ημερολόγιο των Σιιτών μουσουλμάνων, την Ασούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος των τριών ένοπλων που μπήκαν στο Karte Sakhi Τζαμί στην Καμπούλ ήταν οι σιίτες προσκυνητές
Κατά την επίθεση που έγινε την Τρίτη  σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 ανθρώποι και τραυματίστηκαν άλλοι 26.

Η αστυνομία ήταν ήδη σε υψηλή επιφυλακή λόγω της μουσουλμανικής γιορτής της Ashoura, η οποία τιμά τον θάνατο ενός από τους εγγονούς του Προφήτη Μωάμεθ, σύμφωνα με το Al-Jazzera.

Είχαν προειδοποιήσει τη σιιτική κοινότητα νωρίτερα για να αποφευχθεί η συγκέντρωση σε δημόσιους χώρους, επειδή προφανώς είχαν την υποψία ότι μια επίθεση μπορεί να συμβεί.

Καμία ομάδα δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η τελευταία σε μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις στην Καμπούλ.

Οι τρείς επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ ένας ακόμα διέφυγε. Η αστυνομία σκότωσε και  δύο ακόμα εισβολείς που σχετίζονταν με την κράτηση ομήρων.

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας της  Καμπούλ Αμπντούλ Ραχμάν Rahimi "Ένας αριθμός των επιτιθεμένων έχουν βάλει στο στόχαστρο τους ανθρώπους στο Karte Sakhi ιερό"


Η ημέρα της Ασούρα είναι αργία για τον θρήνο του θανάτου του εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ, Χουσεΐν ιμπν Αλί, στη μάχη της Καρμπάλα το 680 ​​π.Χ..

Τουλάχιστον τρεις ένοπλοι σε αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας στολές εισήλθε στην  Τζαμί και άνοιξε πυρ . Είναι ασαφές εάν υπήρξε μια έκρηξη. 


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ