ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 10 Οκτωβρίου με σκοπό να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και να εκφωνήσει ομιλία στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας που θα διοργανωθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη από τον Σύμβουλο της Προεδρίας της Ρωσίας Γιούρι Ουσάκοφ σημειώθηκε χαρακτηριστικά:
«Η επίσκεψη του Πούτιν στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου. Ο Ρώσος Πρόεδρος αναμένεται να εκφωνήσει μια ομιλία στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας και να πραγματοποιήσει μια διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ είχε ανακοινώσει πρωτύτερα ότι ο Πούτιν ενδέχεται να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στην Τουρκία αρχές Οκτωβρίου.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο ηγέτες σήμερα, συζήτησαν τις διμερείς τους σχέσεις, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Συρία, ενώ
 υπογράμμισαν την ανάγκη της εντατικοποίησης των προσπαθειών για την παύση των συγκρούσεων στην Συρία και την μεταφορά των ανθρωπιστικών βοηθειών.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ