Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗ BURGA


Σε απαγόρευση της  burga (μπούρκα), σε δημόσιους χώρους προχώρησε και η Βουλγαρία, μετά τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.


Στόχος του νέου νόμου είναι να ενισχύσει την ασφάλεια στη Βουλγαρία, μετά τις ισλαμιστικές επιθέσεις που έπληξαν την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες. Ο νόμος «απαγόρευσης της μπούρκα», που προώθησε ο εθνικιστικός συνασπισμός Πατριωτικό Μέτωπο, ορίζει ότι όποιες γυναίκες συνεχίσουν να καλύπτουν πλήρως το πρόσωπό τους θα έχουν πρόστιμα έως 1.500 λέβα (860 ευρώ) καθώς και αναστολή πληρωμής των κοινωνικών τους επιδομάτων.
Το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες της τουρκικής κοινότητας της χώρας αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία, η οποία ακολούθησε την απαγόρευση του ολικού καλύμματος του κεφαλιού σε δημόσιους χώρους σε πολλές βουλγαρικές πόλεις. Υποστήριξε ότι η απαγόρευση θα προκαλέσει θρησκευτική μισαλλοδοξία.
Το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα διευκρίνισε ότι η απαγόρευση δεν σχετίζεται με τα θρησκευτικά ενδύματα αλλά ο μόνος στόχος του είναι να ενισχυθεί η εθνική ασφάλεια και να διευκολυνθεί η παρακολούθηση με κάμερες.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ