ΗΣΥΧΙΑ ... Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ !

"Η Ελλάδα δεν είναι...κράτος" είχε πει προ καιρού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πολλοί ενοχλήθηκαν, παρότι όλοι ήξεραν πως είχε δίκιο...





Κι αυτό, αποδεικνύεται καθημερινά πλέον σε οικονομικό, κοινωνικό,  πολιτιστικό και εθνικό, επίπεδο, όπου κάποιοι, άλλοτε γνωστοί κι άλλοτε άγνωστοι έχουν αναλάβει να ταξιδέψουν αυτή τη χώρα σύμφωνα με τα δικά τους ήθη, και συμφέροντα, χωρίς να δίνουν λογαρισμό σε κανέναν...

Η Ελλάδα χάνεται μέρα με τη μέρα, με την ανθρωπογεωγραφία της να αλλοιώνεται από την ανεξέλεγκτη εισροή διαφόρων φυλών στο έδαφός της. Τα στοιχεία μιλούν για 181 διαφορετικές εθνικότητες χιλιάδων ανθρώπων που στοιβάζονται καθημερινά σε καταυλισμούς και μετρούν ήδη πάνω από 60.000.  Και οι άγνωστες ΜΚΟ που έχουν αναλάβει τον τομέα εποικισμός καλά κρατούν.
Προσφάτως μάλιστα (λόγω αναδουλειάς?) προχώρησαν και σε διαφημιστική καμπάνια για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων νέων λαθροεποίκων εν είδει τουριστικού οδηγού, πλασάροντας τις ομορφιές της Ελλάδος...

Η καμπάνια τα έχει όλα. «Welcome To Greece» είναι το σλόγκαν στο φυλλάδιο με το ειδυλλιακό για διακοπές θαλασσινό τοπίο 
Στο εσωτερικό του "διαφημιστικού φυλλαδίου" υπάρχουν πλήθος χρήσιμων πληροφοριών όπως οι πρώτες φράσεις στα ελληνικά με εξήγηση στα αγγλικά, ώστε οι λαθρομετανάστες να μπορούν να πουν δυο λέξεις αλλά και έναν οδηγό του πως θα κινηθούν.




Και όχι, μην βιαστείτε να σκεφτείτε πως το φυλλάδιο μοιράζεται από το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού. Την διαφημιστική καμπάνια έχει αναλάβει μια ΜΚΟ οι υπάλληλοι της οποίας μάλιστα μοιράζουν ελεύθερα τα φυλλάδια στις τουρκικές ακτές.

Οι οδηγίες του φυλλαδίου όμως,  πάνε κι ένα βήμα παραπέρα, συστήνοντας στους λαθροεποίκους να αρνηθούν να δώσουν αποτυπώματα σε άλλες χώρες, παρά μόνο στην Ελλάδα, έτσι ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα, σε περίπτωση που φτάσουν σε άλλη χώρα και δεν τους αρέσει.

Αυτά και άλλα πολλά, περιλαμβάνει ο "τουριστικός οδηγός" όπως όλες οι πληροφορίες για έναν λαθρομετανάστη, από το που βρίσκονται τα κέντρα κράτησης, μέχρι το ποια είναι η ελληνική νομοθεσία, αλλά,...  και τηλέφωνα δικηγόρων, που αναλαμβάνουν (με το αζημίωτο φυσικά) παντός είδους μπλεξίματα...!
Ετσι οι λαθροέποικοι  σταμάτησαν πια να χρησιμοποιούν βάρκες που είναι κι επικίνδυνες κι έρχονται πλέον ...με τουριστικά πλοιάρια από τις τουρκικές ακτές. 
Οσο για το λιμενικό, φροντίζει κι αυτό, προφανώς ακολουθώντας οδηγίες, για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών.

Η διαφημιστική καμπάνια μάλιστα της διεθνούς ΜΚΟ που έχει αναλάβει την προώθηση του ελληνικού κράτους, για καλύτερη απόδοση,  δραστηριοποιείται και ηλεκτρονικά στο site www.w2eu.info  , προφανώς για να καλύψει και τους "πρόσφυγες με τις ταμπλέτες".  Οσο για τα φυλλάδια για όποιον δεν πρόλαβε να πάρει υπάρχουν και σε μορφή  pdf που μπορείτε να δείτε εδώ.
Ο τουριστικός οδηγός και στα αραβικά !








Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ