ΕΛΛΑΔΑ - Η ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΚΙΝΟ


Η αποχώρηση από τη Σίκινο, δεν είναι μια απλή υπόθεση. Συνοδεύεται από μια ιδιαίτερη ιεροτελεστία στην οποία παίρνουν μέρος επισκέπτες, κάτοικοι, αλλά και το ίδιο το πλοίο που αναχωρεί...

Κατά την αποχώρηση των πλοίων - εδώ βλέπουμε το πλοίο "Αδαμάντιος Κοραής" - με το κλείσιμο της μπουκαπόρτας, οι κάτοικοι βουτούν στα απόνερα, ενώ το ίδιο το πλοίο, αποχαιρετά το νησί με ένα εντυπωσιακό "χορευτικό" .

Ο καπετάνιος ανταποδίδει τον χαιρετισμό των κατοίκων, στρέφοντας την πλώρη του πλοίου προς το νησί με μια στροφή 180ο "υποκλινόμενος" και αποχαιρετά το νησί κορνάροντας.

Επισκέπτες και κάτοικοι απολαμβάνουν με επευφημίες τον ιδιαίτερο αποχαιρετισμό, ανανεώνοντας μ΄αυτόν τον τρόπο το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. 





Η Σίκινος είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων που αντιστέκεται ακόμη στη μαζική εισβολή του τουρισμού τόσο για την διαφύλαξη της φυσιογνωμίας του νησιού, την προστασία της φύσης και των ανθρώπων του από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη όσο και για την ενθάρρυνση του εναλλακτικού τουρισμού (πολιτιστικού, περιπατητικού, επιστημονικού, οικοτουρισμού κλπ).


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ