ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ 4 ΣΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ



Η ιδιότυπη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών μετά από περίπου 60 ώρες, απέδωσε για την κυβέρνηση 246 εκ.ευρώ για 4 άδειες δεκαετούς διάρκειας
Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης πήραν τις 4 τηλεοπτικές άδειες μετά απο μια άνευ προηγουμένου μάχη με το αντίτιμο της 3ης και 4ης άδειας να εκτοξεύονται σχεδόν στο διπλάσιο της 1ης
Η πρώτη τηλεοπτική άδεια κατοχυρώθηκε στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου με (μόλις) τελικό τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ (το χαμηλότερο αντίτιμο) «παίζοντας» τον τελικό με τον Χρήστο Καλογρίτσα στους 56 γύρους.
Στη δεύτερη άδεια, ο φιναλίστ της πρώτης (Καλογρίτσας) ήρθε αντιμέτωπος στον τελικό με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και τον κέρδισε πληρώνοντας 52,6 εκατομμύρια ευρώ με τη διαδικασία να κρατάει 78 γύρους!
Η τρίτη τηλεοπτική άδεια που ήταν και η πιο «ακριβή» (75,9 εκατομμύρια ευρώ) έφερε στον τελικό τον Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Κυριακού, με τον ΑΝΤ1 τελικά να επικρατεί ύστερα από 99 γύρους.
Εδώ μάλιστα υπάρχει η πληροφορία ότι ο Κυριακού επικράτησε με πολύ μεγάλη διαφορά από τον Μαρινάκη καθώς το τελικό χτύπημα του ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1 ήταν... μυθικό και έδειξε πως τα έπαιζε όλα για όλα.
Η τέταρτη και τελευταία δημοπρασία κράτησε πιο πολύ από τις προηγούμενες, αφού ολοκληρώθηκε έπειτα από 117 γύρους δείχνοντας τις προθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για να εισέλθει στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Ο νέος καναλάρχης κονταροχτυπήθηκε στον τελικό με τον Ιβάν Σαββίδη και κατοχύρωσε την άδεια δίνοντας το ποσό των 73,9 εκατομυρίων ευρώ.









Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ