ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - 24 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ


Τουλάχιστον 24 Αφγανοί, κυρίως προσωπικό ασφαλείας, σκοτώθηκαν και πάνω από 90 άλλοι τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις αυτοκτονίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην καρδιά της πρωτεύουσας Καμπούλ, τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας.



Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, η οποία ήρθε λίγες ημέρες μετά από την επίθεση έξι μαχητών που εισέβαλαν στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν με θύματα 13 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων επτά νέους φοιτητές.

Η τελευταία επίθεση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν εκρηκτικά κοντά στην πύλη του υπουργείου, το οποίο βρίσκεται σε ένα πολυσύχναστο δρόμο της Καμπούλ, σε μια στιγμή, που επιτελικά στελέχη έφευγαν για τα σπίτια τους.

Ο Mohammad Radmanish, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε στο Πρακτορείο Anadolu ότι περισσότερες ζωές χάθηκαν όταν η αστυνομία και οι πολίτες έσπευσαν στον τόπο της πρώτης έκρηξης και ανατινάχθηκε ο δεύτερος βομβιστής 

Όπως τα περισσότερα κυβερνητικά γραφεία, το Υπουργείο Άμυνας βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς Καμπούλ, που περιβάλλεται από μια πολυσύχναστη αγορά, στην οποία συχνάζουν χιλιάδες πεζοί και οχήματα ημερησίως.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο έχει μπει στο στόχαστρο. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, οι Ταλιμπάν είχαν στοχεύσει σχεδόν το ίδιο σημείο και σκοτώνοντας 28 ανθρώπους.

Ο Πρόεδρος Ασράφ Γκάνι καταδίκασε έντονα την επίθεση και κατηγόρησε τους «εχθρούς του Αφγανιστάν» για το περιστατικό. «Οι εχθροί του Αφγανιστάν θα χάσουν τον αγώνα στη μάχη εδάφους με τις δυνάμεις ασφαλείας", δήλωσε ο Ghani σε δήλωσή του. "Αυτός είναι και ο λόγος που επιτίθενται, σε εθνικές οδούς, πόλεις, τζαμιά, σχολεία και σε απλούς ανθρώπους.»


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ