Ο MICHEL BARNIER ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ BREXIT


Ο Michel Barnier είναι ο άνθρωπος που θα διοριστεί επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ στο θέμα του Brexit , ένας ρόλος που θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ Juncker.


Ένας Βρετανός ευρωβουλευτής τον περιγράφει ως έναν «παλαιού τύπου Euro ενοποιητικό" αποφασισμένο να δημιουργήσει ένα υπερκράτος της ΕΕ.

Ο 65χρονος είναι  αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, - στο σύνολο των μη εκλεγμένων υπαλλήλων που προτείνει τη νέα νομοθεσία της ΕΕ - και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του μεγαλύτερου ομίλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στη διάρκεια της θητείας του, μια σειρά νέων χρηματοδοτικών νόμων εγκρίθηκαν από τις ΗΠΑ 

Όταν διορίστηκε ο τότε Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαιρέτισε μια νίκη επί του «αγγλοσαξονικού καπιταλισμού» και η Βρετανία υπήρξε  η «μεγάλη χαμένη» από την απόφαση της ΕΕ 

Ποιός είναι ο Michel Barnier;

Ο Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ, ανακοίνωσε το διορισμό του κ Barnier, ως διαχειριστή διαπραγματευτή του Brexit.  

Ο  κύριος Juncker, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο φίλος μου Michel Barnier αποδέχθηκε αυτό το μεγάλο και δύσκολο έργο. Ήθελα έναν έμπειρο πολιτικό γι αυτή τη δύσκολη δουλειά.

«Ο Μάικλ είναι ένας έμπειρος διαπραγματευτής με πλούσια εμπειρία σε σημαντικούς τομείς πολιτικής που έχουν σχέση με τις διαπραγματεύσεις.

"Έχει εκτεταμένο δίκτυο επαφών ετησίως στις πρωτεύουσες όλων των κρατών μελών της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο θεωρώ πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για αυτή τη λειτουργία.

Ο κ Barnier δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες του την 1η Οκτωβρίου, οπότε και θα αρχίσουν οι εργασίες για τις επερχόμενες συνομιλίες του Brexit με μια ομάδα των υπαλλήλων της ΕΕ.

Ο ευρωβουλευτής των Tory  και ηγετικός αγωνιστής του  Brexit Daniel Hannan  είπε στην Express.co.uk: "Ο Michel Barnier είναι ένας παλαιού τύπου Euro-ενοποιητής.  Θέλει η ΕΕ να είναι κάτι σαν μια μόνο χώρα ..

"Λοιπόν, καλή τύχη σε αυτόν. Μόλις η Βρετανία φύγει, αυτό θα είναι ένα πολύ πιο εφικτό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να εξασφαλιστεί μια διαδικασία Brexit  εγκάρδια και αμοιβαία επωφελής.»

Brexit: Τι σημαίνει αυτό για σας;

Οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να αρνούνται να εισέρχονται σε προκαταρκτικές συνομιλίες με τη Βρετανία έως ότου το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας - η νομική διαδικασία από το Ηνωμένο Βασίλειο που θα εγκαταλείψει την ΕΕ-ενεργοποιηθεί.

Η πρωθυπουργός Theresa May έχει πει ότι δεν θα επικαλεστεί το άρθρο 50 μέχρι το επόμενο έτος

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο κ Γιούνκερ επανέλαβε τον όρκο του ότι δεν θα επιτρέπεται η Βρετανία να παραμείνει μέρος της ενιαίας αγοράς της ΕΕ, αν δεν δεχθεί την ανεξέλεγκτη μετανάστευση της ΕΕ στο πλαίσιο της ελευθερίας  των κανόνων κυκλοφορίας.των Βρυξελλώ




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ