JUNO MISSION - OI ΑΠΟΚΟΣΜΟΙ ΗΧΟΙ TOY ΔΙΑ


Απόκοσμους ήχους έχει καταγράψει το Juno πλησιάζοντας τη μαγνητόσφαιρα του πλανήτη Δία




Η NASA κατέγραψε  και παρουσιάζει τα στοιχεία από την έρευνα των κυμάτων καθώς το  διαστημικό σκάφος Juno εισήλθε στη μαγνητόσφαιρα του Δία στις 25 Ιουνίου, το 2016, ενώ πλησιάζει τον Δία.

Αυτό το γράφημα  Ήχου συνοδεύει την κινούμενη εικόνα, με τον όγκο και το κάθε βήμα συσχετίζεται με το εύρος και τη συχνότητα των καταγεγραμμένων κυμάτων.

Η ώρα είναι από αριστερά προς τα δεξιά, με συνολικό χρόνο καταγραφής μία ώρα και 45 λεπτά. Η ετικέτα "μαγνητόπαυσης" σε μόλις πάνω από 20 λεπτά στο διάγραμμα σηματοδοτεί την είσοδο στην μαγνητόσφαιρα, όπως ανιχνεύεται από την ξαφνική εμφάνιση ενός τύπου υψηλής έντασης δραστηριότητας κυμάτων που ονομάζεται "Παγιδευμένη Continuum Ακτινοβολία».

Το γράφημα χρησιμοποιεί χρωματική κωδικοποίηση για να δείξει πλάτη κύματος ως συνάρτηση της συχνότητας των κυμάτων (κάθετος άξονας, σε hertz) και του χρόνου (οριζόντιος άξονας).


Η παγιδευμένη  συνεχής ακτινοβολία - στην κόκκινη και κίτρινη περιοχή του φασματογραφήματος - αποτελείται από ηλεκτρομαγνητικά κύματα που είναι παγιδευμένοι σε μια κοιλότητα χαμηλής πυκνότητας στο εξωτερικό της  μαγνητόσφαιρας του Δία.

Όταν ο Juno συνέλεγε τα δεδομένα αυτά, η απόσταση του διαστημικού σκάφους από το Δία ήταν περίπου 4.950.000 μίλια (7.970.000 χιλιομέτρα)




Credit: NASA 









Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ