CHRISTIN LAGARDE - ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


Η ιδέα τέθηκε στο τραπέζι στο Φεστιβάλ Ιδεών που συμμετείχαν προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η κ. Λαγκάρντ στην οποία τέθηκε το ερώτημα από την αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου «Άσπεν», κ. Κίττυ Μπουν.


«Η ελληνική οικονομία είναι καταστραμμένη. Το χρέος είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τεράστια καταστροφή για το Ρίο. Ο τρόπος με τον οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι πράγματι περίπλοκος. Θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή – δεν χρειάζεται να χτίζουμε στάδια που θα γεμίζουν σκόνη και χόρτα – και να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τον κόσμο; Βρείτε μια τοποθεσία στην Ευρώπη που είναι νομότυπο το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων»
είπε η Μπουν για να απαντήσει τα εξής η Κριστίν Λαγκάρντ:

«Νομίζω είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση και σας ευχαριστώ. Ξέρετε, στο βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν που σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) με την πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί», 


τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν θα επαναληφθούν οι προβληματικές καταστάσεις του παρελθόντος.








Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ