Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



Η βρετανική κυβέρνηση το Σάββατο απέρριψε επίσημα την αναφορά  που υπογράφεται από περισσότερους από 4.125.000 ανθρώπους κάνοντας έκκληση για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην ΕΕ.



Ως γνωστόν στις 23 Ιουνίου, σε σύνολο 17,4 εκατομμυρίων Βρετανών  (ποσοστό συμμετοχής 72 τοις εκατό) , το 52 τοις εκατό των ψηφοφόρων ψήφισαν υπέρ του Brexit.

Η ένσταση κατά του δημοψηφίσματος βασίστηκε σε μια διάταξη που προβλέπει την επανάληψη του δημοψηφίσματος άν το ποσοστό συμμετοχής είναι μικρότερο του 75 τοις εκατό  όπως δήλωνε η αναφορά.
Στην απάντησή της, η κυβέρνηση είπε ότι δεν ορίστηκε ελάχιστο όριο συμμετοχής  όταν ο νόμος για το Δημοψήφισμα της ΕΕ  πέρασε από το κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατέστησε σαφές στο κοινοβούλιο στις 27 Ιουνίου ότι το δημοψήφισμα ήταν "μία από τις μεγαλύτερες δημοκρατικές ασκήσεις στην ιστορία της Βρετανίας" με περισσότερα από 33 εκατομμύρια ανθρώπους να ψηφίζουν και η απόφασή τους πρέπει να γίνει σεβαστή.

"Εμείς πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε για τη διαδικασία της εξόδου από την ΕΕ και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον βρετανικό λαό στις διαπραγματεύσεις."

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως γνωστόν, προκάλεσε την παραίτηση του Κάμερον. Τα μέλη του διοικητικού κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος θα επιλέξουν είτε την υπουργός Εσωτερικών Theresa Μαy ή την υπουργό ενέργειας Andrea Leadsom ως επόμενο ηγέτη τους - και ως εκ τούτου ως επόμενο πρωθυπουργό.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ