ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 60ΧΡΟΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΑΜΟ ΜΕ 6ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ


Ένας 60χρονος κληρικός συλλήφθη στα Αφγανιστάν μετά το γάμο του με ένα 6χρονο κορίτσι. 



Ο θρησκευτικός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι το κορίτσι του δόθηκε ως "δώρο" προκειμένου να διασωθεί ωστόσο το παιδί έχει διαφορετική γνώμη λέγοντας: «Φοβάμαι αυτό τον άνθρωπο."

Η σύλληψη έγινε σε μια πόλη στην επαρχία Γκορ στο κεντρικό Αφγανιστάν. Ο Mohammad Karim υποστηρίζει ότι παντρεύτηκε το παιδί ως "θρησκευτική προσφορά" και πρόσθεσε ότι οι  συγγενείς της κοπέλας είχαν πλήρη επίγνωση του γάμου τους.

Ο Karim είπε ακόμα ότι ο γάμος έγινε "Κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού με την παρουσία 30 έως 40 ατόμων."

Ωστόσο, οι συγγενείς ισχυρίζονται πως είναι σε κατάσταση σοκ, προσθέτοντας ότι το παιδί απήχθη από τη δυτική επαρχία Χεράτ.

"Αυτός ο άνθρωπος έχει πει ότι ο γάμος του με αυτό το κορίτσι εγκρίθηκε από τη μητέρα και τον πατέρα της», δήλωσε ο Μοχάμαντ Azami Zeman, ο αναπληρωτής της Αστυνομίας  του Γκορ.

«Μιλήσαμε με τους γονείς της» και αρνούνται σθεναρά ότι παρακολούθησαν το γάμο. Στο τηλέφωνο, οι γονείς μου είπαν ότι η  κόρη τους είχε απαχθεί. "

συγγενείς, έχουν την κοριτσιού ήδη κατευθύνθηκε προς την πάρει πίσω από το καταφύγιο μιας γυναίκας στο Γκορ όπου έχει-όσπρια που έγινε ποτέ από τότε, κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσε στο AFP.

"Αυτό το κορίτσι δεν μιλάει, μόνο ένα πράγμα επαναλαμβάνει συνεχώς :« Φοβάμαι αυτό τον άνθρωπο, "  είπε ο Masoom Said Anwari, επικεφαλής του τμήματος γυναικείων πραγμάτων στην Γκορ.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αμπντούλ Χάι Khatibi επιβεβαίωσε ότι ο κληρικός "έχει φυλακιστεί και η έρευνα είναι σε εξέλιξη."

Η αφγανικός Αστικός Κώδικας ορίζει ότι η νόμιμη ηλικία γάμου είναι τα 16 έτη για τις γυναίκες και 18 έτη για τους άνδρες. Ωστόσο, ο πατέρας του κοριτσιού μπορεί να δώσει συγκατάθεση για το γάμο της, αν αυτή είναι στα 15.

Οι φτωχές οικογένειες αντιμετωπίζουν τις κόρες τους »ως οικονομική επιβάρυνση που πρέπει να είναι παντρεμένες για να μειώσουν γρήγορα τις οικονομικές δυσκολίες», λέει η έκθεση της UNICEF, προσθέτοντας ότι με την εν εξελίξει σύγκρουση στη χώρα πολλοί συγγενείς παντρεύουν τις κόρες τους σε νεαρή ηλικία για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους.

"Η αναγκαστικοί και οι πρώιμοι γάμοι παγιδεύουν τα κορίτσια και τους στερούν τα βασικά τους δικαιώματα», λέει η οργάνωση.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ