ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΑΙΩΝΕΣ


Ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον καλοδιατηρημένα θέατρα της ελληνικής αρχαιότητας άνοιξε για το κοινό για πρώτη φορά μετά από 2000 χρόνια την περασμένη εβδομάδα στην πόλη της Λάρισας στην Θεσσαλία.



Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας βρίσκεται στη νότια πλαγιά του Μεσαιωνικού κάστρου στην καρδιά της πόλης, και χρονολογείται από τις αρχές του τρίτου αιώνα π.Χ.

Ancient theatre of Larissa opens to public after 20 centuries


Στην αρχαιότητα, εκτός από θεατρικές παραστάσεις, φιλοξένησε επίσης τις συνελεύσεις των ανώτερων περιφερειακών αρχών, ενώ στο τέλος του πρώτου αιώνα π.Χ., είχε μετατραπεί σε ρωμαϊκή αρένα, εξήγησε.

Κατασκευασμένο σχεδόν αποκλειστικά από μάρμαρο με πλούσια ανάγλυφη διακόσμηση, το θέατρο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12.000 θεατές.

Ancient theatre of Larissa opens to public after 20 centuries

Μετά το σεισμό του 1868, ένα μεγάλο μέρος του θεάτρου καλύφθηκε από τα ερείπια των σπιτιών, αλλά ανασκαφές τα τελευταία χρόνια έχουν αποκαλυφθεί.

Ξεκινώντας την περασμένη εβδομάδα, οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στην περιοχή της ορχήστρας και της σκηνής, δεδομένου ότι τα έργα αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη για τα άλλα μέρη του θεάτρου.

Η είσοδος στο χώρο, που βρίσκεται περίπου 200 χλμ βόρεια της Αθήνας, είναι δωρεάν.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ