ΓΥΜΝΟΙ ΟΙ ΛΕΥΚΟΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ...


Στις 23 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο έκανε το λάθος σε μια ομιλία του, να ζητήσει από τους συμπολίτες του ... "να γδυθούν και να πιάσουν δουλειά "...



Η ανταπόκριση των Λευκορώσων στην ομιλία του Προέδρου τους, ήταν άμεση. 
Την Παρασκευή 24 του Ιούνη τα κοινωνικά δίκτυα στο πλαίσιο του hashtag # déshabilletoiettravaille (# раздеватьсяиработать) γέμισαν με φωτογραφίες των λευκορώσων... να εργάζονται τελείως γυμνοί !

Μπροστά από έναν υπολογιστή, σε ένα εργοτάξιο ή στην κουζίνα ενός εστιατορίου, οι Λευκορώσοι αναμετέδιδαν δεκάδες φωτογραφίες εντελώς γυμνοί στο χώρο εργασίας. 




Η επίμαχη ομιλία,  πραγματοποιήθηκε σε ένα φόρουμ για την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες των πληροφοριών,όπου ο  Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε: "Εμείς απλά πρέπει να γδυθούμε και να εργαστούμε." Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας μάλλον ήθελε να πει: «Εμείς πρέπει απλά να αναπτύξουμε την εργασία»,  δύο λέξεις που ακούγονται πολύ παρόμοιες.


Οι Λευκορώσοι όμως, βρήκαν ένα πρωτότυπο τρόπο και υπακούοντας, να ειρωνευτούν τη δεσποτική ιδιοσυγκρασία του προέδρου τους. εφαρμόζοντας κατά γράμμα ένα παράλογο αίτημα του ενός ο οποίος θεωρείται ο τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης.


Στην εξουσία από το 1994, ο Λουκασένκο επέβαλε πολλούς περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης και έριξε δεκάδες αντιπάλους του στη φυλακή.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ