Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΝΥΦΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ



Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Heiko Maas έχει υποσχεθεί την καταστολή του αυξανόμενου προβλήματος των πολλαπλών, αναγκαστικών γάμων ανήλικων  που οι μετανάστες από τις αναπτυσσόμενες χώρες, έφεραν μαζί τους και συχνά αγνοούνται από τις αρχές.





«Κανείς από αυτούς που έρχονται σε μας, δεν έχει το δικαίωμα να θέσει τις πολιτισμικές του ρίζες ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις πάνω από τους νόμους μας," δήλωσε στην εφημερίδα Bild την Τρίτη
ο πολιτικό του κεντροαριστερού  κόμματος SPD  

Το κράτος της Βαυαρίας και μόνο, έχει επιβεβαιώσει 550 κρούσματα με νύφες ηλικίας κάτω των 18 ετών, και 161 κάτω των 16 ετών, που ζούν μεταξύ των αιτούντων άσυλο που έχουν φθάσει με το πρόσφατο μεταναστευτικό κύμα, και  παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί σε όλη τη Γερμανία, σύμφωνα με την Bild.

Μια έκθεση της κυβέρνησης από το 2012 διαπίστωσε ότι περισσότεροι από το ήμισυ του συνόλου των μουσουλμανικών γάμων στη Γερμανία έχουν να κάνουν με  μια νύφη που ήταν κάτω των 18 ετών.

Το Spiegel ανέφερε την ίδια χρονιά ότι το 30%  των αράβων ανδρών είχαν πολλές συζύγους.


"Ο καθένας πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες και τους νόμους, είτε μεγάλωσε εδώ είτε ήρθε πρόσφατα " δήλωσε ο Maas.

Οι τοπικές αρχές βρίσκουν συχνά τρόπους για να παραβλέψουν ή ακόμη και να υποστηρίξουν τέτοιες πρακτικές. Για παράδειγμα, η κληρονομιά ενός ανθρώπου συχνά κατανέμεται μεταξύ των επίσημων και ανεπίσημων συζύγων του.

Για άλλα θέματα, οι Μουσουλμάνοι συχνά απευθύνονται σε διαιτητές της Σαρία, οι οποίοι παρακάμπτουν τα επίσημη ιδρύματα να αποφαίνονται σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο.

Στον τομέα του γάμου, έχουν βοηθηθεί από ένα νόμο του 2009 που επιτρέπει οι θρησκευτικοί γάμοι να διεξάγονται χωρίς συνοδευτικό κρατικής καταχώρησης,  δίνοντας το πράσινο φως σε όλο το φάσμα των ημι-νόμιμων πρακτικών.

"Δεν θα υπάρχουν πολλαπλοί γάμοι που θα επιτρέπεται να αναγνωριστούν στη Γερμανία," επέμεινε Maas.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ