SPAGETTI WESTERN - The Good, The Bad and The Ugly

Ο όρος σπαγγέτι γουέστερν επινοήθηκε για να υποδηλώσει ένα δεύτερο είδος ταινιών γουέστερν, γυρισμένες στη δύση,   που εμφανίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1960






Τα περισσότερα από αυτά τα γουέστερν παρήχθησαν από τα ιταλικά στούντιο ( εξ ού και το σπαγγέτι ) και κινηματογραφήθηκαν στην έρημο Tabernas  της Αλμερίας, και στην Ανδαλουσία, περιοχή της Ισπανίας που μοιάζει με τη Νοτιοδυτική Αμερική. Έτσι,επινοήθηκε ο όρος Σπαγγέτι γουέστερν .


Τα πλεονεκτήματα της λήψης των Σπαγγέτι ταινιών στις χώρες αυτές ήταν σημαντικά.  Αρεσαν .. και ταυτόχρονα είχαν

* Χαμηλό κόστος παραγωγής
* Παρόμοια Δυτικά σκηνικά
* Εύκολη διαθεσιμότητα  ιταλών και  ισπανών ληστών (και θεατές να διασκεδάζουν στη θέα του αίματος αναζητώντας τη γεύση) δεδομένου ότι αυτές οι ταινίες ήταν ιδιαίτερα βίαιες σε σχέση με τις παραδοσιακές.

 Η περίοδος από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1970 ήταν η χρυσή περίοδος για τις Σπαγγέτι ταινίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η επίδρασή τους στο δυτικό είδος ταινίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.


Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος είναι ένα έπος του 1966 του ιταλικού σπαγγέτι γουέστερν σε σκηνοθεσία Σέρτζιο Λεόνε, με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ίστγουντ, Λι Βαν Κλιφ, και Eli Wallach στους ομώνυμους ρόλους, αντίστοιχα. Η ταινία βασίζεται σε μια ιστορία από Vincenzoni και Λεόνε. Ήταν μια συμπαραγωγή μεταξύ εταιριών στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Δυτική Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.









Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ