ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΒΙΣ ΠΡΙΣΛΕΙ


Ο μουσικός και ηθοποιός Έλβις Άρον Πρίσλεϊ γεννιέται στις 8 Ιανουαρίου 1935 στο Τουπέλο του Μισισίπι (θα αλλάξει αργότερα την ορθογραφία του μεσαίου ονόματός του στο βιβλικότερο «Ααρών»).



Ο Πρίσλεϊ αποκτά την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία 10 ετών, παίρνοντας πολύ σύντομα την πρώτη γεύση της μουσικής επιτυχίας: κερδίζει σε μουσικό διαγωνισμό ταλέντων σε Γυμνάσιο του Μέμφις!

Αποφοιτώντας από το σχολείο το 1953, θα κάνει μια σειρά από δουλειές του ποδαριού, κυνηγώντας παράλληλα το όνειρο. Θα κόψει τον πρώτο του δοκιμαστικό δίσκο την ίδια χρονιά (που αργότερα θα γίνει γνωστός ως Sun Studio), με τον ιδιοκτήτη της μικρής δισκογραφικής, Σαμ Φίλιπς, να μένει ικανοποιημένος και να αποφασίζει να τον πάρει υπό τη σκέπη του. 

Σύντομα ο Πρίσλεϊ θα ξεκινήσει τις περιοδείες και δειλά-δειλά τη δισκογραφία, πασχίζοντας για τη μεγάλη επιτυχία
Ο Έλβις λάτρευε τη μητέρα του, Γκλάντις, η οποία τον ανέθρεψε  με αισθήματα αφοσίωσης στον Θεό. Γι αυτό και το πρώτο του σίνγκλ με ημερομηνία κυκλοφορίας 1954  τ «That's All Right Mama»., είναι αφιερωμένο σ΄εκείνη.





Την ίδια χρονιά θα υπογράψει συμβόλαιο με την RCA Records, συμφωνία που ήρθε έπειτα από τις προσπάθειες του μάνατζέρ του, συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ. Το όνομά του άρχισε να ακούγεται ολοένα και περισσότερο, με την πρόσκαιρη φήμη να του φέρνει το πρώτο No 2 σινγκλ, το «Heartbreak Hotel», το πρώτο No 1 άλμπουμ, το «Elvis Presley», καθώς και συμβόλαιο με την Paramount Pictures για κινηματογραφικές ταινίες. Κι όλα αυτά το 1956! 










Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ