Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες με 35000 διαδηλωτές



 Το απόλυτο χάος στις Βρυξέλλες μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο. 35000 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία ενάντια στο πάσο υγείας και τους περιορισμούς που επέβαλαν οι θεσμοί



Η βία ξέσπασε σε μια διαδήλωση κατά των μέτρων κατά του κορωνοϊού στις Βρυξέλλες την Κυριακή, στην οποία η αστυνομία είπε ότι συμμετείχαν και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Η πορεία ξεκίνησε ειρηνικά, αλλά η αστυνομία αργότερα εκτόξευσε κανόνια νερού και δακρυγόνα ως απάντηση σε μια ομάδα συμμετεχόντων που πέταξαν βλήματα



Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο τουλάχιστον δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα γεγονότα, καθώς αστυνομικοί με εξοπλισμό ταραχών επιτέθηκαν στο πλήθος υποστηριζόμενοι από κανόνια νερού. Ένας διαδηλωτής εθεάθη να μεταφέρεται με ασθενοφόρο κοντά στο Berlaymont, την έδρα της ΕΕ.


Αρκετοί από τους διαδηλωτές που βρέθηκαν στη σύγκρουση φορούσαν κουκούλες και έφεραν φλαμανδικές εθνικιστικές σημαίες, ενώ άλλοι φορούσαν κίτρινα αστέρια της ναζιστικής εποχής.


Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ξύλινες παλέτες και εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν διαδηλωτές να επιτίθενται σε βαν της αστυνομίας .


Η αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ έλαβε χώρα σε ολόκληρη την περιοχή της ΕΕ και της κυβερνητικής περιφέρειας της βελγικής πρωτεύουσας, λίγα μέτρα από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας.




Η αστυνομία είπε ότι 35.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από τον σταθμό North Station στις Βρυξέλλες ενάντια σε έναν νέο γύρο μέτρων για την Covid που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη.


Η διαδήλωση, που ονομάζεται «Μαζί για την Ελευθερία», επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην απαγόρευση των μη εμβολιασμένων από χώρους όπως εστιατόρια και μπαρ.




Η Ευρώπη μάχεται άλλο ένα κύμα μολύνσεων και αρκετές χώρες έχουν αυστηροποιήσει τους περιορισμούς παρά τα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού, ειδικά στα δυτικά της ηπείρου.


Το Βέλγιο, μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από το τελευταίο κύμα, επέκτεινε την Τετάρτη τους κανόνες εργασίας από το σπίτι και ενίσχυσε τους περιορισμούς έναντι των μη εμβολιασμένων.


Με μέσο όρο σχεδόν 10.300 νέες μολύνσεις την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, το Βέλγιο επέστρεψε σε ρυθμό εξάπλωσης του ιού που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και ένα χρόνο.


Το Βέλγιο κατέγραψε επίσης 42 θανάτους την Παρασκευή.


 





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ